Salami

pepparsalami
Pepparsalami har en svart kant med svartpeppar.

Salami är en mjölksyrefermenterad, lufttorkad, kryddad och ofta rökt korv ca 6-8 cm tjock.

Skillnaden mellan olika salamikorvar beror på köttet och kryddningen.

Korven innehåller kött (t.ex. fläsk, nöt, vildsvin, lamm, kalkon och kyckling) och kryddor (t.ex. svartpeppar, vitpeppar, kryddpeppar, vitlök, koriander, muskotnöt, paprika, salt, konjak och vin).

Salami används i maträtter och som smörgåsmat.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Läs på förpackningen.

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av salami.

Energi: 485 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 19 g
Fett: 45 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

Salami

Finns i affären:

Salami finns i charkdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.

Ersätt med:

Annan rökt korv eller skinka.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest