
⭐ webmaster
Utrustning:
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformar i papp på en plåt. Det går också att lägga i bullformar i muffinsplåten vilket jag gjort på bilderna.
(Bullformarna är inte tillräckligt stadiga för att stå själva på en vanlig plåt. Anledningen till att använda bullformar är att de är mycket billigare än stora muffinsformar.)
Hacka soltorkade tomater och basilikabladen. Skär fetaosten i kuber och skär salamin i strimlor.
Mät upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda.
Tillsätt ägg, olja, yoghurt eller fil och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna elvisp med vispar eller degkrokar. Arbeta inte degen längre tid än att det är blandat till en jämn smet.
Fördela degen i formarna.
Fördela tomat, fetaost, salami och basilika i varje muffins. Tryck ner ordentligt i smeten, mer än vad jag gjort på bilderna eftersom det jäser upp i ugnen.
Grädda i mitten av ugnen, 200°C i 20 minuter.
Låt svalna. Ät ljumna eller kalla. Går bra att frysa.
| Mellanmål | Muffins & Mjuka Kakor | Tillbehör |