Matmuffins med salami

Goda matmuffins med fetaost, salami, soltorkade tomater och färsk basilika.
Matmuffins med salami
Goda matmuffins med salami, fetaost, soltorkade tomater och basilika som du enkelt bakar med detta recept.
Timglas Tid: 35 minuter
Portioner 12 st

Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

  • elvisp med vispar eller degkrokar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformar i papp på en plåt. Det går också att lägga i bullformar i muffinsplåten vilket jag gjort på bilderna.

    (Bullformarna är inte tillräckligt stadiga för att stå själva på en vanlig plåt. Anledningen till att använda bullformar är att de är mycket billigare än stora muffinsformar.)

    instruktion steg 1 matmuffins med salami
    Muffinsplåt med bullformar.
  2. Hacka soltorkade tomater och basilikabladen. Skär fetaosten i kuber och skär salamin i strimlor.

    instruktion steg 2.1 matmuffins med salami
    Salami, fetaost, basilika och soltorkade tomater.
    instruktion steg 2.2 matmuffins med salami
    Hackat och skuret i små bitar.
  3. Mät upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda.

    instruktion steg 3.1 matmuffins med salami
    Mjöl, salt, bakpulver.
    instruktion steg 3.2 matmuffins med salami
    Blanda.
  4. Tillsätt ägg, olja, yoghurt eller fil och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna elvisp med vispar eller degkrokar. Arbeta inte degen längre tid än att det är blandat till en jämn smet.

    instruktion steg 4.1 matmuffins med salami
    Ägg, olja, yoghurt.
    instruktion steg 4.2 matmuffins med salami
    Arbeta ihop.
    instruktion steg 4.3 matmuffins med salami
    Färdig muffinsdeg.
  5. Fördela degen i formarna.

    instruktion steg 5 matmuffins med salami
    Degen i formar.
  6. Fördela tomat, fetaost, salami och basilika i varje muffins. Tryck ner ordentligt i smeten, mer än vad jag gjort på bilderna eftersom det jäser upp i ugnen.

    instruktion steg 6.1 matmuffins med salami
    Fördela i formarna.
    instruktion steg 6.2 matmuffins med salami
    Tryck ner.
  7. Grädda i mitten av ugnen, 200°C i 20 minuter.

    Låt svalna. Ät ljumna eller kalla. Går bra att frysa.

    instruktion steg 7.1 matmuffins med salami
    Grädda i ugnen.
    instruktion steg 7.2 matmuffins med salami
    Färdiga muffins.

servera Serveringstips:

Servera som tillbehör till mat eller ät som mellanmål.

GI GI Tips:

Muffinsarna har medelhögt GI.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

De går bra att frysa och håller sig 3-6 månader i frysen.

Se även dessa recept

| Mellanmål | Muffins & Mjuka Kakor | Tillbehör |

Kommentarer till Matmuffins med salami

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Camilla Savan ✏️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket för allt beröm, vad glad jag blir! :) Nej jag har inget vanligt jobb sedan 7 år, recepten.se och mina egna appar är mitt jobb som är världens bästa där jag får göra allt det jag tycker är kul - programmera, designa, laga mat, baka, skriva och fotografera vilket jag är oerhört glad och tacksam för! Du sponsrar mig bara genom att besöka min sajt (reklamintäkter) och så finns även mina appar. :) Tack för att du skrev! Stor kram tillbaka!
✏️ Skrivet av Camilla Savan
Tack för alla underbara recept. Gjorde dessa gudomliga muffins i söndags, gjorde min variant med fetaost och kalkon (min man är muslim). Du har så många bra recept och underbar inspiration, kan jag på något sätt sponsra dig? Du har, efter vad jag förstått, ett vanligt jobb, men din sida är ju helt fantastisk. Vill gärna stötta din fina, underbara blogg! Stor kram från Camilla och Mehmet. 😊
💬 Svar till Lotta ✏️ Skrivet av Susanne
Tack snälla du! Verkligen jätteroligt att höra! :)
✏️ Skrivet av Lotta
Ännu ett höjdarrecept! Alla mina gamla receptböcker kan jag slänga nu. Har aldrig funkat i alla fall. Här på din sajt har jag provat recept från alla kategorier och ALLTID blivit mer än nöjd. Kanonroligt och jag hoppas att du snart ger ut en bok med allt detta. Hör av dig när den finns i handeln så köper jag den direkt !Jag älskar också dina bilder steg-för-steg. Det är kanon ! TACK Susanne !
✏️ Skrivet av jenny
Jag tycker det är enklare att blanda korv och ost i smeten och sedan klicka ut i formar. Bra mellanmål att ha med sig.