| Mellanmål | Muffins & Mjuka Kakor | Tillbehör |

Matmuffins med salami

Goda matmuffins med fetaost, salami, soltorkade tomater och färsk basilika.
Matmuffins med salami
Goda matmuffins med salami, fetaost, soltorkade tomater och basilika som du enkelt bakar med detta recept.
Timglas Tid: 35 minuter
Portioner 12 st

Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

  • elvisp med vispar eller degkrokar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformar i papp på en plåt. Det går också att lägga i bullformar i muffinsplåten vilket jag gjort på bilderna.

    (Bullformarna är inte tillräckligt stadiga för att stå själva på en vanlig plåt. Anledningen till att använda bullformar är att de är mycket billigare än stora muffinsformar.)

    instruktion steg 1 matmuffins med salami
    Muffinsplåt med bullformar.
  2. Hacka soltorkade tomater och basilikabladen. Skär fetaosten i kuber och skär salamin i strimlor.

    instruktion steg 2.1 matmuffins med salami
    Salami, fetaost, basilika och soltorkade tomater.
    instruktion steg 2.2 matmuffins med salami
    Hackat och skuret i små bitar.
  3. Mät upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda.

    instruktion steg 3.1 matmuffins med salami
    Mjöl, salt, bakpulver.
    instruktion steg 3.2 matmuffins med salami
    Blanda.
  4. Tillsätt ägg, olja, yoghurt eller fil och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna elvisp med vispar eller degkrokar. Arbeta inte degen längre tid än att det är blandat till en jämn smet.

    instruktion steg 4.1 matmuffins med salami
    Ägg, olja, yoghurt.
    instruktion steg 4.2 matmuffins med salami
    Arbeta ihop.
    instruktion steg 4.3 matmuffins med salami
    Färdig muffinsdeg.
  5. Fördela degen i formarna.

    instruktion steg 5 matmuffins med salami
    Degen i formar.
  6. Fördela tomat, fetaost, salami och basilika i varje muffins. Tryck ner ordentligt i smeten, mer än vad jag gjort på bilderna eftersom det jäser upp i ugnen.

    instruktion steg 6.1 matmuffins med salami
    Fördela i formarna.
    instruktion steg 6.2 matmuffins med salami
    Tryck ner.
  7. Grädda i mitten av ugnen, 200°C i 20 minuter.

    Låt svalna. Ät ljumna eller kalla. Går bra att frysa.

    instruktion steg 7.1 matmuffins med salami
    Grädda i ugnen.
    instruktion steg 7.2 matmuffins med salami
    Färdiga muffins.

servera Serveringstips:

Servera som tillbehör till mat eller ät som mellanmål.

GI GI Tips:

Muffinsarna har medelhögt GI.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

De går bra att frysa och håller sig 3-6 månader i frysen.

Kommentarer till Matmuffins med salami

Skriv en kommentar

person Svar till Camilla Savan penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket för allt beröm, vad glad jag blir! :) Nej jag har inget vanligt jobb sedan 7 år, recepten.se och mina egna appar är mitt jobb som är världens bästa där jag får göra allt det jag tycker är kul - programmera, designa, laga mat, baka, skriva och fotografera vilket jag är oerhört glad och tacksam för! Du sponsrar mig bara genom att besöka min sajt (reklamintäkter) och så finns även mina appar. :) Tack för att du skrev! Stor kram tillbaka!
penna Skrivet av Camilla Savan
Tack för alla underbara recept. Gjorde dessa gudomliga muffins i söndags, gjorde min variant med fetaost och kalkon (min man är muslim). Du har så många bra recept och underbar inspiration, kan jag på något sätt sponsra dig? Du har, efter vad jag förstått, ett vanligt jobb, men din sida är ju helt fantastisk. Vill gärna stötta din fina, underbara blogg! Stor kram från Camilla och Mehmet. 😊
person Svar till Lotta penna Skrivet av Susanne
Tack snälla du! Verkligen jätteroligt att höra! :)

Läs alla 22 kommentarer