Filmjölk

filmjölk
Vanlig filmjölk med 3% fetthalt. God att äta som den är eller till bakning.

Filmjölk framställs av mjölk som syrats med en bakteriekultur och från den fått tjockare konsistens, syrligare smak och en längre hållbarhet.

Om man jämför yoghurt med filmjölk så är yoghurt lite syrligare.

Filmjölk är används som ingrediens i många sorters bröd och andra bakverk. Den går också att använda till kalla såser och dressingar.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Nej

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av filmjölk.

Energi: 60 kcal
Kolhydrater: 5 g
Protein: 3 g
Fett: 3 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

buttermilk

Finns i affären:

I kyldisken bland andra mejerivaror.

GI tips:

Filmjölk har lågt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Förvaras i kylskåp och håller sig ca 2-3 veckor, se bäst-före-datum.

Pris:

ca 10 kr/liter

Köptips:

Titta alltid på datumet så att du inte köper fil som går ut inom några dagar till samma pris som fil med betydligt längre bäst-före-datum.

Ersätt med:

Yoghurt eller andra sorters fil.

Vad väger filmjölk?

Måttomvandla filmjölk mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest