| Mjölk- och ostprodukter |

Filmjölk

filmjölk
Vanlig filmjölk med 3% fetthalt. God att äta som den är eller till bakning.

pil Recept med Filmjölk

Filmjölk framställs av mjölk som syrats med en bakteriekultur och från den fått tjockare konsistens, syrligare smak och en längre hållbarhet.

Om man jämför yoghurt med filmjölk så är yoghurt lite syrligare.

Filmjölk är används som ingrediens i många sorters bröd och andra bakverk. Den går också att använda till kalla såser och dressingar.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

röd flagga Laktosfritt:  Nej

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

buttermilk

Hitta Finns i affären:

I kyldisken bland andra mejerivaror.

Tummen upp GI tips:

Filmjölk har lågt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvaras i kylskåp och håller sig ca 2-3 veckor, se bäst-före-datum.

Sedlar Pris:

ca 10 kr/liter

Kundvagn Köptips:

Titta alltid på datumet så att du inte köper fil som går ut inom några dagar till samma pris som fil med betydligt längre bäst-före-datum.

Byt ut Ersätt med:

Yoghurt eller andra sorters fil.

Måttomvandla filmjölk mellan vikt och volym

Konvertera filmjölk från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter