Filmjölk

Filmjölk framställs av mjölk som syrats med en bakteriekultur och från den fått tjockare konsistens, syrligare smak och en längre hållbarhet.
Om man jämför yoghurt med filmjölk så är yoghurt lite syrligare.
Filmjölk är används som ingrediens i många sorters bröd och andra bakverk. Den går också att använda till kalla såser och dressingar.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Nej
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Köptips:
Ersätt med:
Måttomvandla filmjölk mellan vikt och volym
Konvertera filmjölk från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Gott och nyttigt solrosbröd till bakmaskin
Baka gott och nyttigt bröd med bakmaskin. Ett recept med rågmjöl, lantbrödsmjöl, kli, solrosfrön, olivolja m.m.


Grova rågkakor
Recept på goda och nyttiga Grova Rågkakor. Enkla att göra. Bilder steg för steg.


Julbröd
Enkelt recept på julbröd som doftar jul och pepparkakor. Brödet är fyllt med nötter, russin m.m. och är fiberrikt och riktigt gott!


Kavring
Att baka kavring är superenkelt. Brödet behöver inte jäsas. Degen rörs bara ihop och gräddas i ugn. Mycket gott och saftigt bröd.


Mandelkubb
Mycket goda mandelkubb som är superenkla att göra - rör bara ihop smeten och klicka ut. Enkelt recept.


Matmuffins med salami
Recept på goda matmuffins med fetaost, salami, soltorkade tomater och färsk basilika. Bilder steg för steg.


Mjuk pepparkaka
Mycket god mjuk pepparkaka. En underbart god sockerkaka med pepparkakskryddorna ingefära, nejlikor och kanel som är enkel att baka med detta recept.


Mörkt bröd
Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!


Scones
Baka goda scones. Klara på 30 minuter. Välj att baka dem med grahamsmjöl och/eller vetemjöl. Servera nygräddade.
