
Tack för alla dina toppenrecept! Jag kollar alltid denna sida först när jag letar efter ett recept.
Utrustning:
Sätt ugnen på 250°C. Mät upp vetemjöl (eller vetemjöl och grahamsmjöl, totalt 5 dl till en sats) i en bunke. Tillsätt bakpulver och salt. Blanda.
Skär smöret i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela smöret med fingertopparna till en smulig deg.
(Om smöret är kylskåpskallt kan man låta smöret ligga i mjölblandningen en stund i rumstemperatur så mjuknar det och blir lättare att finfördela.)
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
Man kan använda elvisp med degkrokar eller jobba ihop den för hand.
Dela degen i 2 delar (om du gör en sats) och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
Skåra med en kniv i ett kors och nagga med gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 250°C i ca 12-15 minuter tills brödet fått fin färg och är genomgräddat.
Låt svalna något och servera.
Serveringstips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Bröd | Frukost | Mellanmål | Snabbt & Lätt |