Scones

Baka goda scones när du snabbt vill ha nybakat bröd. Receptet på scones bakas med bakpulver och därför behöver inte brödet jäsa. Välj att baka dem med vetemjöl och grahamsmjöl eller bara vetemjöl. Servera dem nygräddade.
scones
Scones med grahamsmjöl serverade med smör och ost.
Timglas Tid: 30 minuter varav 15 min i ugnen
Portioner 2 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Baka scones så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C.

    Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda.

    mät upp torra ingredienser
    Mät upp torra ingredienser.
  2. Skär smöret i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela smöret med fingertopparna till en smulig deg.

    (Om smöret är kylskåpskallt kan man låta smöret ligga i mjölblandningen en stund i rumstemperatur så mjuknar det och blir lättare att finfördela.)

    skär smöret i mindre bitar
    Skär smöret i mindre bitar.
    lägg smöret i mjölblandningen
    Lägg smöret i mjölblandningen.
    finfördela smöret
    Finfördela smöret.
  3. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.

    tillsätt mjölk
    Tillsätt mjölk.
    rör ihop till en deg
    Rör ihop till en deg.
  4. Dela degen i 2 delar (om du gör en sats) och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

    Skåra med en kniv i ett kors och nagga med gaffel.

    platta ut degen till runda kakor
    Platta ut degen till runda kakor.
    skär skåror och nagga
    Skär skåror och nagga.
  5. Grädda mitt i ugnen i 250°C i ca 12-15 minuter tills brödet fått fin färg och är genomgräddat.

    Låt svalna något och servera.

    färdiggräddade scones
    Färdiggräddade scones.

servera Serveringstips:

Servera med te, smör, ost och/eller marmelad.

planera Planeringstips:

Eftersom scones är gjorda på bakpulver är de inte goda i mer än en dag. Orkar du inte äta upp allt, frys in.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Ät helst upp brödet direkt eller samma dag. Frys annars in, hållbarhet ca 3 månader.

Kommentarer till Scones

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Snb
Hej!
Är det samma ugnstemperstur och tid som gäller om man gräddar sconesen i varmluftsugn? :)
//S
penna Skrivet av Staffan
Precis gjort scones efter ditt recept,gott och lättbakat till frukost på helgen. Det jag gjorde extra var lite flingsalt på. Tack för en riktigt bra sida, har sedan en längre tid haft sidan med innertemperatur vid grillning :-)
penna Skrivet av Sofia
Om man vill göra 15 st hur mycket ska man ha då?
penna Skrivet av ann-louise
Vilka petitesser när man kan lägga sin åsikt och energi på annat. T ex att vi har ett kök, möjlighet att baka, doften, äta gott, må bra, smaken osv. Gnällspikar har väl aldrig fört något framåt ? Jag hade inga problem med att förstå och har man det fråga då din sambo, granne, tjejen i kassan eller passa på att ringa en god vän! Eller gör fel, det lär man sig mest på.! Jag har lagat mat i 40 år och gjort massor av misstag. Jag gör inte om just dom i alla fall. Och Susanne, bry dig inte, en del måste ha något att klaga på, hur man än gör har man röva bak!
penna Skrivet av Patrik
Hej
Roligt att så många kommenterar om "eller". Tycker det är roligt att du som ingenjör (och kanske främst programmera) väljer att presentera eller-satsen i receptet på det här sättet. Ett annat sätt att presentera det på vore:
5 dl vete
eller {2.5 dl vete och 2.5 dl graham}
kanske skulle göra det tydligare för många.

En polare berättade tidigare att programmerare måste vara de ödmjukaste personerna på jorden då de måste angripa alla problem med "hur skulle en idiot tänka här".
Mycket roligt att programmerat sidan själv och att du kan kombinera dina två intressen på ett sånt utmärkt sätt. Du är dessutom en förebild för alla unga tjejer där ute som funderar på att bli tekniker.
besökare Svar till Rolf Selberg penna Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig av ytterligare en variant som fungerar bra! Låter gott och havregryn är ju nyttigt också!
penna Skrivet av Rolf Selberg
Hej
Jag hade inget grahamsmjöl, mosade ner 1dl havregryn istället funkade bra. 4dl mjöl 1dl havregryn.
MVH Rolf
besökare Svar till Anina penna Skrivet av Susanne
Ja precis. Det är ju samma sak med de andra "eller" i ingredienslistan, det är endast raden ovan som "eller" gäller. Jag hoppas alla förstår vad jag menar men uppenbarligen är det inte helt klart för jag har fått den här frågan från fler än dig. Jag får fundera på om jag kan göra något för att förtydliga det. :)
besökare Svar till Anina penna Skrivet av Anina
Ok, vi förstår det olika, jag förstod det som att "pricken" ska ersätta allt som står ovanför. Hur som helst, de flesta förstår säkert vad du menar ;-)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Anina
Hejsan,
Om du går in på receptets sida och tittar på INGREDIENSER, så står det 2,5dl VETEMJÖL som alternativ för 2,5 vetemjöl + 2,5 grahamsmjöl, och inte 5 (siffran!) dl vetemjöl. Det står fel siffra, det borde stå 5 och inte 2,5. Hoppas du ser nu vad jag menar (titta noga en gång till) :)

Läs alla 135 kommentarer

Se även dessa recept

| Bröd - Matbröd | Frukost | Mellanmål | Snabbt & Lätt |