Scones

Baka goda scones när du snabbt vill ha nybakat bröd. Receptet på scones bakas med bakpulver och därför behöver inte brödet jäsa. Välj att baka dem med vetemjöl och grahamsmjöl eller bara vetemjöl. Servera dem nygräddade.
scones
Scones med grahamsmjöl serverade med smör och ost.
Timglas Tid: 30 minuter varav 15 min i ugnen
Portioner 2 st
Näringsvärde Näringsvärde per scones: 761 kcal

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Baka scones så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C.

    Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda.

    mät upp torra ingredienser
    Mät upp torra ingredienser.
  2. Skär smöret i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela smöret med fingertopparna till en smulig deg.

    (Om smöret är kylskåpskallt kan man låta smöret ligga i mjölblandningen en stund i rumstemperatur så mjuknar det och blir lättare att finfördela.)

    skär smöret i mindre bitar
    Skär smöret i mindre bitar.
    lägg smöret i mjölblandningen
    Lägg smöret i mjölblandningen.
    finfördela smöret
    Finfördela smöret.
  3. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.

    tillsätt mjölk
    Tillsätt mjölk.
    rör ihop till en deg
    Rör ihop till en deg.
  4. Dela degen i 2 delar (om du gör en sats) och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

    Skåra med en kniv i ett kors och nagga med gaffel.

    platta ut degen till runda kakor
    Platta ut degen till runda kakor.
    skär skåror och nagga
    Skär skåror och nagga.
  5. Grädda mitt i ugnen i 250°C i ca 12-15 minuter tills brödet fått fin färg och är genomgräddat.

    Låt svalna något och servera.

    färdiggräddade scones
    Färdiggräddade scones.

servera Serveringstips:

Servera med te, smör, ost och/eller marmelad.

planera Planeringstips:

Eftersom scones är gjorda på bakpulver är de inte goda i mer än en dag. Orkar du inte äta upp allt, frys in.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Ät helst upp brödet direkt eller samma dag. Frys annars in, hållbarhet ca 3 månader.

Se även dessa recept

| Bröd - Matbröd | Frukost | Mellanmål | Snabbt & Lätt |

Kommentarer till Scones

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Bernt O´Johan
Tack för receptet. Jag tog 2,5 dl havremjöl i stället för graham och det blev supergott. Bakar två bröd och fryser in ett så nu kan jag tina upp och få mig lite gott till morgonkoppen mer än en dag i veckan.
Pass upp om ni använder varmluftsugn, jag kortar ner tiden en aning till 8-10 minuter. Går ju att kolla när man tycker att det ser klart ut.
Sitter ofta ute på framsidan av huset nere i Torrevieja och mumsar i mig mina scones.
✏️ Skrivet av Snb
Hej!
Är det samma ugnstemperstur och tid som gäller om man gräddar sconesen i varmluftsugn? :)
//S
✏️ Skrivet av Staffan
Precis gjort scones efter ditt recept,gott och lättbakat till frukost på helgen. Det jag gjorde extra var lite flingsalt på. Tack för en riktigt bra sida, har sedan en längre tid haft sidan med innertemperatur vid grillning :-)
✏️ Skrivet av Sofia
Om man vill göra 15 st hur mycket ska man ha då?
✏️ Skrivet av anlo
Vilka petitesser när man kan lägga sin åsikt och energi på annat. T ex att vi har ett kök, möjlighet att baka, doften, äta gott, må bra, smaken osv. Gnällspikar har väl aldrig fört något framåt ? Jag hade inga problem med att förstå och har man det fråga då din sambo, granne, tjejen i kassan eller passa på att ringa en god vän! Eller gör fel, det lär man sig mest på.! Jag har lagat mat i 40 år och gjort massor av misstag. Jag gör inte om just dom i alla fall. Och Susanne, bry dig inte, en del måste ha något att klaga på, hur man än gör har man röva bak!