Havrescones
Ingredienser:
- 2 dl havregryn
- 4 dl (240 g) vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 50 g smör
- 2 dl mjölk eller filmjölk
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 12 minuter med över- och undervärme
-
Mät upp havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör om så det blir blandat.
Mät upp vetemjölet genom att hälla upp det eller väga det. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och då blir det alldeles för mycket vilket leder till torra scones.
Havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt.
Torra ingredienser blandat. -
Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela med fingrarna.
- 50 g smör
Smör i mindre bitar tillsatt.
Smöret finfördelat. -
Tillsätt mjölken (eller filmjölk) och blanda snabbt ihop till en deg.
- 2 dl mjölk eller filmjölk
Mjölk tillsatt.
Sconesdeg. -
Dela degen i 2 delar (om du gör en sats). Lägg deghögarna på ett bakplåtspapper och forma med mjölad hand till runda platta kakor ca 15 cm i diameter.
Degen i 2 delar.
Runda platta kakor. -
Skär ett kryss och nagga med gaffel. Strö gärna över lite havregryn och tryck till så de fastnar.
Nagga och skär ett kryss.
Ogräddade scones med havregryn. -
Grädda mitt i ugnen i 250°C ca 12 minuter tills de fått fin gyllene färg.
Låt svalna och servera dem ljumna.
Gräddade scones med havregryn.
Näringsvärden
Hållbarhet och förvaring
Älskar din silviakaka recept men hittar inte?
webmaster
webmaster
Scones
Brytbröd
Majsbröd
Morotsbröd
Mörkt filmjölksbröd
Rågflingebullar GI-bröd
Rågsurdegsbröd
Tortillabröd