Havrescones

Baka underbara havrescones, perfekt att servera till frukost. Mjuka och goda scones med havregryn. Ett snabb-bakat bröd med bakpulver.
havrescones
Mjuka och goda havrescones.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (144 g): 404 kalorier, 58 g kolhydrater, 14 g fett, 9 g protein, 4 g fibrer

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Ugn:

  • 250 °C i mitten av ugnen i ca 12 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Mät upp havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör om så det blir blandat.

    Mät upp vetemjölet genom att hälla upp det eller väga det. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och då blir det alldeles för mycket vilket leder till torra scones.

    havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt
    Havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt.
    torra ingredienser blandat
    Torra ingredienser blandat.
  2. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela med fingrarna.

    smör i mindre bitar tillsatt
    Smör i mindre bitar tillsatt.
    smör finfördelat
    Smöret finfördelat.
  3. Tillsätt mjölken (eller filmjölk) och blanda snabbt ihop till en deg.

    mjölk tillsatt
    Mjölk tillsatt.
    sconesdeg
    Sconesdeg.
  4. Dela degen i 2 delar (om du gör en sats). Lägg deghögarna på ett bakplåtspapper och forma med mjölad hand till runda platta kakor ca 15 cm i diameter.

    degen i 2 delar
    Degen i 2 delar.
    runda platta kakor
    Runda platta kakor.
  5. Skär ett kryss och nagga med gaffel. Strö gärna över lite havregryn och tryck till så de fastnar.

    nagga och skär ett kryss
    Nagga och skär ett kryss.
    ogräddade scones med havregryn
    Ogräddade scones med havregryn.
  6. Grädda mitt i ugnen i 250°C ca 12 minuter tills de fått fin gyllene färg.

    Låt svalna och servera dem ljumna.

    gräddade scones med havregryn
    Gräddade scones med havregryn.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Scones är bakpulverbröd och är godast att äta samma dag som det gräddats.

Se även dessa recept

| Bröd | Frukost |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Mimi
Går det att byta ut vetemjölet med rågmjöl?
✏️ Skrivet av swed
dddddddddddddd
✏️ Skrivet av Leylo Dako
Hej
Älskar din silviakaka recept men hittar inte?
💬 Svar till eva ✏️ Skrivet av Susanne
Nej eftersom det är bakpulver i så blir det nog inte så mycket effekt kvar av bakpulvret om det står över natten. Vill du förbereda kvällen innan så rekommenderar jag kalljäst bröd.
✏️ Skrivet av eva
Går det bra att göra degen kvällen innan?

Visa alla kommentarer