Hem > Recept > Havrescones Havrescones 💬 9 kommentarer Baka underbara havrescones, perfekt att servera till frukost. Mjuka och goda scones med havregryn. Ett snabb-bakat bröd med bakpulver. Mjuka och goda havrescones. Tid: 30 minuter 4 portioner Näringsvärde per portion (144 g): 404 kalorier, 58 g kolhydrater, 14 g fett, 9 g protein, 4 g fibrer Ingredienser: 2 dl havregryn 4 dl (240 g) vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 50 g smör 2 dl mjölk eller filmjölk Vegetariskt Ugn: Lär dig mer om ugnsinställningarSå gör du med en varmluftsugn 250 °C i mitten av ugnen i ca 12 minuter med över- och undervärme Gör så här: Visa endast textinstruktioner Mät upp havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör om så det blir blandat.Mät upp vetemjölet genom att hälla upp det eller väga det. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och då blir det alldeles för mycket vilket leder till torra scones. 2 dl havregryn 4 dl (240 g) vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt. Torra ingredienser blandat. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela med fingrarna. 50 g smör Smör i mindre bitar tillsatt. Smöret finfördelat. Tillsätt mjölken (eller filmjölk) och blanda snabbt ihop till en deg. 2 dl mjölk eller filmjölk Mjölk tillsatt. Sconesdeg. Dela degen i 2 delar (om du gör en sats). Lägg deghögarna på ett bakplåtspapper och forma med mjölad hand till runda platta kakor ca 15 cm i diameter. Degen i 2 delar. Runda platta kakor. Skär ett kryss och nagga med gaffel. Strö gärna över lite havregryn och tryck till så de fastnar. Nagga och skär ett kryss. Ogräddade scones med havregryn. Grädda mitt i ugnen i 250°C ca 12 minuter tills de fått fin gyllene färg.Låt svalna och servera dem ljumna. Gräddade scones med havregryn. Hållbarhet och förvaring: Scones är bakpulverbröd och är godast att äta samma dag som det gräddats. Se även dessa recept | Bröd | Frukost | Scones Brytbröd Majsbröd Morotsbröd Mörkt filmjölksbröd Rågflingebullar GI-bröd Rågsurdegsbröd Tortillabröd Kommentarer och betyg Namn: * E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att: skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com Betyg: Det är frivilligt att sätta betyg. Sätt endast betyg om du gjort receptet. Förklara varför du satt det betyg du satt. Meddelande: * Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. Posta kommentar ✏️ Skrivet av Mimi 2021-09-05 22:22 Går det att byta ut vetemjölet med rågmjöl? ✏️ Skrivet av swed 2021-02-12 09:02 dddddddddddddd ✏️ Skrivet av Leylo Dako 2020-11-20 17:18 Hej Älskar din silviakaka recept men hittar inte? ⭐ webmaster 💬 Svar till eva ✏️ Skrivet av Susanne 2020-11-18 13:52 Nej eftersom det är bakpulver i så blir det nog inte så mycket effekt kvar av bakpulvret om det står över natten. Vill du förbereda kvällen innan så rekommenderar jag kalljäst bröd. ✏️ Skrivet av eva 2020-11-18 11:58 Går det bra att göra degen kvällen innan? Visa alla kommentarer
⭐ webmaster 💬 Svar till eva ✏️ Skrivet av Susanne 2020-11-18 13:52 Nej eftersom det är bakpulver i så blir det nog inte så mycket effekt kvar av bakpulvret om det står över natten. Vill du förbereda kvällen innan så rekommenderar jag kalljäst bröd.