Havrescones
Baka underbara havrescones, perfekt att servera till frukost. Mjuka och goda scones med havregryn. Ett snabb-bakat bröd med bakpulver.

Tid: 30 minuter
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 2 dl havregryn
- 4 dl (240 g) vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 50 g smör
- 2 dl mjölk eller filmjölk
Vegetariskt
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 12 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (144 g): 404 kcal, 58 g kolhydrater, 14 g fett, 9 g protein, 4 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Scones är bakpulverbröd och är godast att äta samma dag som det gräddats.
️ Skrivet av
Går det att byta ut vetemjölet med rågmjöl?
️ Skrivet av
dddddddddddddd
️ Skrivet av
Hej
Älskar din silviakaka recept men hittar inte?
Älskar din silviakaka recept men hittar inte?

webmaster
Svar till
eva
️ Skrivet av
Nej eftersom det är bakpulver i så blir det nog inte så mycket effekt kvar av bakpulvret om det står över natten. Vill du förbereda kvällen innan så rekommenderar jag kalljäst bröd.
️ Skrivet av
Går det bra att göra degen kvällen innan?