| Bröd
|
Kavring - Recept
En mycket god hembakad kavring får du med mitt recept, både godare och billigare än köpt. Det här är den enklaste sortens bröd där man bara rör ihop smeten och sedan häller den i en brödform och gräddar i ugnen. Ingen jäsning behövs. Brödet innehåller filmjölk och den goda smaken kommer från mörk sirap, salt och brödkryddor. Kavringen blir mjuk och saftig.
Tid: 15 min jobb + 1 timme i ugnen
2 limpor
Ingredienser:
- 14 dl (800 g) rågsikt
- 2 msk brödkryddor
- 2 tsk salt
- 4 tsk bikarbonat
- 10 dl filmjölk
- 1,5 dl mörk sirap
Vegetariskt
Utrustning:
- 2 st brödformar
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter med över- och undervärme
Baka kavring så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per limpa (1027 g): 2034 kalorier, 379 g kolhydrater, 28 g fett, 52 g protein
Hållbarhet och förvaring
Brödet är godast färskt, kan även frysas in och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Andreas Lundberg Sollefteå kommuner och landsting som är den bästa
️ Skrivet av
Provade ert recept på kavring blev besviken smakar inte som kavring överhuvudtaget, förmycket brödkryddor i degen
️ Skrivet av
Hej!
Kavringen blir väldigt god. Bakningen misslyckas jag med den blir lite dödbakad, vad gör jag för fel. Tacksam för svar.
Mvh
Bengt
Kavringen blir väldigt god. Bakningen misslyckas jag med den blir lite dödbakad, vad gör jag för fel. Tacksam för svar.
Mvh
Bengt
️ Skrivet av
Hej
Vad kan man ta i stället för råg eftersom jag inte tål råg
Vad kan man ta i stället för råg eftersom jag inte tål råg
️ Skrivet av
Brödet