Kavring - Recept



Ingredienser:
- 14 dl (800 g) rågsikt
- 2 msk brödkryddor
- 2 tsk salt
- 4 tsk bikarbonat
- 10 dl filmjölk
- 1,5 dl mörk sirap

Utrustning:
- 2 st brödformar
Så här gör du hembakad kavring:
-
Mät upp rågsikt, brödkryddor, salt och bikarbonat i en stor bunke.
Rör om med en slev så att det blir blandat.
(Tänk på att väga eller hälla upp mjölet i litermått, gräv absolut inte med decilitermått i mjölpåsen för då blir mjölet packat och det blir alldeles för mycket.)
- 14 dl (800 g) rågsikt
- 2 msk brödkryddor
- 2 tsk salt
- 4 tsk bikarbonat
Torra ingredienser i bunke. Torra ingredienser blandade. -
Tillsätt filmjölk och mörk sirap.
Rör med sleven till en jämn smet.
- 10 dl filmjölk
- 1,5 dl mörk sirap
Fil och sirap tillsatt. Kavringsdegen klar. -
Häll smeten 2 st (om du gör en sats) avlånga brödformar. Brödformarna kan man antingen smörja ordentligt eller använda bakplåtspapper i. Har man sådana brödformar som jag har med keramisk beläggning behövs inte detta.
Degen i brödformar. -
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timme.
Stjälp upp bröden och vira in i bakhanddukar och låt svalna.
Kavring gräddas i ugn. Gräddad kavring.
Hållbarhet och förvaring:
Brödet är godast färskt, kan även frysas in och håller sig då minst 3 månader.
| Bröd - Matbröd |
Kavringen blir väldigt god. Bakningen misslyckas jag med den blir lite dödbakad, vad gör jag för fel. Tacksam för svar.
Mvh
Bengt
Vad kan man ta i stället för råg eftersom jag inte tål råg