Kavring

Mycket god kavring. Enkelt bröd där man bara rör ihop smeten och sedan häller i brödform och gräddar i ugn. Med filmjölk, mörk sirap, smaksatt med brödkryddor.
kavring
Mycket god kavring som är enkel att göra - blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen.
Timglas Tid: 15 min jobb + 1 timme i ugnen
Portioner 2 limpor

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Så här gör du hembakad kavring:

  1. Mät upp rågsikt, brödkryddor, salt och bikarbonat i en stor bunke.

    Rör om med en slev så att det blir blandat.

    (Tänk på att väga eller hälla upp mjölet i litermått, gräv absolut inte med decilitermått i mjölpåsen för då blir mjölet packat och det blir alldeles för mycket.)

    torra ingredienser i bunke
    Torra ingredienser i bunke.
    torra ingredienser blandade
    Torra ingredienser blandade.
  2. Tillsätt filmjölk och mörk sirap.

    Rör med sleven till en jämn smet.

    fil och sirap tillsatt
    Fil och sirap tillsatt.
    kavringsdegen klar
    Kavringsdegen klar.
  3. Häll smeten 2 st (om du gör en sats) avlånga brödformar. Brödformarna kan man antingen smörja ordentligt eller använda bakplåtspapper i. Har man sådana brödformar som jag har med keramisk beläggning behövs inte detta.

    degen i brödformar
    Degen i brödformar.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timme.

    Stjälp upp bröden och vira in i bakhanddukar och låt svalna.

    kavring gräddas i ugn
    Kavring gräddas i ugn.
    gräddad kavring
    Gräddad kavring.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Brödet är godast färskt, kan även frysas in och håller sig då minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Bröd - Matbröd |

Kommentarer till Kavring

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Kavring
Brödet
✏️ Skrivet av Carina
Så goda bröd ☺