webmaster
️ Skrivet av
Receptet har uppdaterats med lite justerade ingredienser för lite luftigare bröd och tydligare beskrivning.
Mät upp rågsikt, brödkryddor, salt och bikarbonat i en stor bunke.
Rör om med en slev så att det blir blandat.
(Tänk på att väga eller hälla upp mjölet i litermått, gräv absolut inte med decilitermått i mjölpåsen för då blir mjölet packat och det blir alldeles för mycket.)
Tillsätt filmjölk och mörk sirap.
Rör med sleven till en jämn smet.
Häll smeten 2 st (om du gör en sats) avlånga brödformar. Brödformarna kan man antingen smörja ordentligt eller använda bakplåtspapper i. Har man sådana brödformar som jag har med keramisk beläggning behövs inte detta.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timme.
Stjälp upp bröden och vira in i bakhanddukar och låt svalna.