Rågsikt

Rågsikt
Rågsikt från Kungsörnen med 60% vetemjöl och 40% rågmjöl.

Rågsikt är blandat finmalet vete och råg. Oftast brukar blandningen vara 40-45% siktat finmalet siktat rågmjöl och 55-60% vetemjöl.

Man kan blanda själv om man vill men tänk då på att det ska vara siktat rågmjöl för att få det likadant.

Använd rågsikt för att baka goda bröd. Jämfört med att baka med bara vetemjöl blir bröden matigare och får lite mustigare smak utan att bli grovt.

Det finns många enkla och goda recept på bröd med rågsikt. Det mest klassiska är rågsiktskakor och rågbullar.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Nej

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rågsikt.

Energi: 347 kcal
Kolhydrater: 68 g
Protein: 9 g
Fett: 3 g
Fibrer: 5 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland mjöl.

Hållbarhet och förvaring:

Torrt, ej över normal rumstemperatur.

Pris:

ca 30 kr för 2 kg.

Ersätt med:

Vetemjöl, fint rågmjöl.

Vad väger rågsikt?

1 msk 8.55 g
1 dl 57 g

Måttomvandla rågsikt mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Svar till Alice Skrivet av Susanne
Ja om du har finmalt rågmjöl så tror jag det fungerar bra att blanda själv. Men de flesta sorters rågmjöl man köper är grovmalda och det blir inte rågsikt om du blandar med det. De sorter som finns att köpa som är finmalda brukar det uttryckligen stå "finmalt rågmjöl" på. Står det bara "rågmjöl" så brukar det vara grovmalt.
Skrivet av Alice
Betyder det att man kan göra sitt egna rågsikt genom att blanda vetemjöl och rågmjöl? Har båda hemma men glömde köpa rågsikt när jag handlade.

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest