Rågsikt

Rågsikt är blandat finmalet vete och råg. Oftast brukar blandningen vara 40-45% siktat finmalet rågmjöl och 55-60% vetemjöl.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Nej
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av rågsikt.
Energi: | 347 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 68 g |
Protein: | 9 g |
Fett: | 3 g |
Fibrer: | 5 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Måttomvandla rågsikt mellan vikt och volym
Konvertera rågsikt från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Mjöl och gryn |

Brytbröd
Recept på brytbröd. Mycket goda och dekorativa att servera till middag, frukost eller mellanmål. Smidiga att baka.


Doppebröd
Recept på doppebröd. Ett lättbakat bröd kryddat med pomeransskal som är gott till dopp i grytan. Bilder steg för steg.


Frukostbullar
Baka goda och nyttiga frukostbullar. Recept på frukostbröd. Enkla att göra. Går bra att frysa.


Hamburgerbröd
Hembakade, goda och saftiga hamburgerbröd som är superenkla att baka själv med detta recept.


Kavring
Att baka kavring är superenkelt. Brödet behöver inte jäsas. Degen rörs bara ihop och gräddas i ugn. Mycket gott och saftigt bröd.


Ljust Solrosbröd till bakmaskin
Enkelt recept på ljust solrosbröd som du bakar enkelt i din bakmaskin. Gott att servera till middag.


Mörkt bröd
Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!


Rågrutor
Recept på gott och fiberrikt rågbröd. Goda rågrutor som går snabbt och enkelt att baka ut.


Rågsiktskakor
Recept på rågsiktskakor. Dessa klassiska bröd med hål i mitten bakas enkelt. Bilder steg för steg.


Rågsurdegsbröd
Enkelt recept på jättegott rågsurdegsbröd. Perfekt för dig som är nybörjare på surdeg!


Solrosfrallor
Recept på jättegoda solrosfrallor - små bröd med solrosfrön. Servera till middag eller som frukostbröd.


Vörtbröd
Baka eget jättegott vörtbröd till jul. En mycket god vörtlimpa som är enkel att göra med porter, julmust, nejlikor och pomeransskal.
