Rågkross

Rågkross är hel råg som klippts i bitar. Rågkross är mycket fiberrikt och innehåller även en hel del mineraler.
Använd rågkross när du bakar bröd för att få ett nyttigt, fiberrikt och gott bröd med lägre GI.
Jämfört med vetekross så är rågkross lite nyttigare.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Nej
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av rågkross.
Energi: | 330 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 61 g (varav sockerarter: 1.5 g) |
Protein: | 10 g |
Fett: | 2 g |
Fibrer: | 13 g |
Tips och info
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Måttomvandla rågkross mellan vikt och volym
Konvertera rågkross från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Mjöl och gryn |

Mörkt bröd
Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!


Rågflingebullar GI-bröd
Recept på Rågflingebullar. Mycket gott, nyttigt bröd med lägre GI som du bakar enkelt. Mycket fibrer.
