| Mjöl och gryn |

Rågkross

Rågkross
Rågkross

pil Recept med Rågkross

Rågkross är hel råg som klippts i bitar. Rågkross är mycket fiberrikt och innehåller även en hel del mineraler.

Använd rågkross när du bakar bröd för att få ett nyttigt, fiberrikt och gott bröd med lägre GI.

Jämfört med vetekross så är rågkross lite nyttigare.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland mjöl.

Tummen upp GI tips:

Rågkross har lågt GI och är en bra ingrediens i GI-bröd.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt ej över normal rumstemperatur.

Sedlar Pris:

ca 15 kr för 400 g

Byt ut Ersätt med:

Vetekross, vetekli, havrekli.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


Mörkt bröd

Mörkt bröd

Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!

klocka Tid: 2 timmar varav 20 minuters jobb
Rågflingebullar - Bröd

Rågflingebullar GI-bröd

Recept på Rågflingebullar. Mycket gott, nyttigt bröd med lägre GI som du bakar enkelt. Mycket fibrer.

klocka Tid: 2 timmar vara 1 timme jäsning och 15 min i ugnen