Vetekross
Recept med Vetekross
Näringsvärden
Vikt-Volym
Vetekross är hel vete som klippts i bitar. Vetekross är mycket fiberrikt och innehåller även en del mineraler.
Använd vetekross när du bakar bröd för att få ett nyttigt, fiberrikt och gott bröd med lägre GI.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vetekross.
Energi: | 330 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 61 g (varav sockerarter: 0.7 g) |
Protein: | 10 g |
Fett: | 2.5 g (varav mättat fett: 0.5 g, enkelomättat fett: 0.5 g, fleromättat fett: 1.1 g) |
Fibrer: | 11 g |
Tips och info
Finns i affären:
Bland mjöl.GI tips:
Tillsätt vetekross i bröd så blir det mera fiberrikt och får lite lägre GI.Hållbarhet och förvaring:
Torrt, ej över normal rumstemperatur.Pris:
ca 15 kr för 400 gErsätt med:
Rågkross eller vetekli.Vad väger vetekross?
Måttomvandla vetekross mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Mjöl och gryn |
Rågflingebullar GI-bröd
Recept på Rågflingebullar. Mycket gott, nyttigt bröd med lägre GI som du bakar enkelt. Mycket fibrer.