Rågscones
Baka goda och fiberrika scones med rågmjöl. Snabbt och enkelt när när man vill ha bröd snabbt. Servera ljumna med smör och ost. Perfekt till frukost.
Tid: 30 minuter varav 15 minuter i ugnen
Mängd: 2 st bröd lagom till 4 personer
Ingredienser:
- 2,5 dl (150 g) rågsikt
- 2,5 dl (150 g) grovt rågmjöl
- eller 2,5 dl (150 g) rågsikt
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 50 g smör
- 2 dl mjölk eller filmjölk
Vegetariskt
Utrustning:
- elvisp med degkrokar
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 12 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per person (136 g): 360 kcal, 49 g kolhydrater, 14 g fett, 8 g protein, 7 g fibrer
Serveringstips
Servera med smör och ost. En del gillar marmelad.
Hållbarhet och förvaring
Rågscones bör ätas samma dag som de tillagas eftersom bakpulverbröd snabbt blir torrt och tråkigt. Frys in det du inte äter upp direkt. De håller sig minst 3 månader i frysen.
️ Skrivet av
Jättegoda! Mycket uppskattade på frukostbordet