| Bröd
|
Rågsiktskakor
Klassiskt recept på rågsiktskakor, runda kakor med hål i mitten där rågsikt är den huvudsakliga ingrediensen. Använd gärna köksmaskin så går det väldigt smidigt att baka detta bröd.
Tid: 2 timmar varav 1 timme jäsning
4 st
Ingredienser:
- 50 g jäst
- 50 g smör
- 5 dl mjölk
- 1,5 tsk salt
- 2-3 msk brödsirap
- eller 2-3 msk ljus sirap
- 1 msk brödkryddor
- eller 0,5 msk stött anis och 0,5 msk stötta fänkålsfrön
- 13-14 dl rågsikt
Vegetariskt
Utrustning:
- ev.
köksmaskin
eller elvisp med degkrokar
Så här bakar du rågsiktskakor:
Näringsvärden
Näringsvärde per rågsiktskaka (360 g): 895 kalorier, 150 g kolhydrater, 20 g fett, 23 g protein
Hållbarhet och förvaring
Rågsiktskakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Ett bra och lättbegripligt recept. Det blev gott bröd också.
️ Skrivet av
Hej! Om man nu inte ska gräva i mjölpåsen vad ska då 13-14 dl mjöl väga?
/Anders
/Anders
️ Skrivet av
bra och lätt recept
️ Skrivet av
Minskade mjölmängden till dryga 12 dl och fick ett mindre kompakt bröd. Har även exprementerat med lite olika kryddning. Jag letar efter min barndoms brödkakor, en smak som etsat sig fast. Förutom anis och fänkål även kummin och pomerans. Har inte hittat rätt än men ger inte upp. Väldigt gott och lättbakat bröd.
️ Skrivet av
Blev väldigt bra tjockbulla!