| Italienskt | Kvällsmat | Lunch | Paj, Piroger & Pizza |

Pizza med pizzadeg på bakpulver

Pizza som går snabbt eftersom det är bakpulver i degen. Fyllning kan man naturligtvis variera, men jag rekommenderar varmt den jag skrivit ner här.
Pizza
Pizza gjord på pizzadeg med bakpulver.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Pizzadeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt - Uteslut bacon.

Vintips:

Sandbar Estate (nr 2050)

Gör så här:

    Pizzadeg:

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke.

  2. Tillsätt smöret skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa.

  3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.

  4. Kavla ut degen så tunt som möjligt till valfri form på två plåtar (om du gör en sats deg). Vik upp kanterna så inte fyllningen rinner av.

    (Mitt bästa tips är att kavla ut direkt på bakplåtspapper eller direkt på plåten om du använder teflonplåtar. Det behöver inte vara fint med raka eller runda kanter om man inte vill lägga tid på det. Huvudsaken är att degen inte blir för tjock och att den blir ungefär lika tunn över hela plåten.)

  5. Fyllning:

  6. Häll på krossade tomater eller något av alternativen och bred ut till ett jämnt lager.

  7. Skär bacon i små bitar och fördela jämnt. Skär champinjoner i skivor och fördela dem. Skär ananasen i små bitar och fördela dem jämnt.

  8. Strö över kryddor. Strö över riven ost.

  9. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 15-20 minuter tills pizzan fått fin färg.

    (Ju tjockare deg och ju mer fyllning man har desto längre tid tar det.)

Beskrivande bilder

mjöl, bakpulver, salt
1.1. Mjöl, bakpulver, salt.
mjöl, bakpulver, salt blandat
1.2. Mjöl, bakpulver, salt blandat.
tillsätt smöret i bitar
2.1. Tillsätt smöret i bitar.
smöret finfördelat
2.2. Smöret finfördelat.
tillsätt mjölken
3.1. Tillsätt mjölken.
pizzadegen klar
3.2. Pizzadegen klar.
kavla ut pizzadegen
4.1. Kavla ut pizzadegen.
vik upp kanterna
4.2. Vik upp kanterna.
krossade tomater
5. Krossade tomater.
skinka, champinjoner, ananas
6. Skinka, champinjoner, ananas.
kryddor och riven ost
7. Kryddor och riven ost.
pizzan gräddas i ugnen
8. Pizzan gräddas i ugnen.

servera Serveringstips:

Servera med grönsallad och/eller pizzasallad.

glödlampa Tips:

Om man använder krossade tomater eller passerade tomater utan smaksättning så kan man behöva krydda dessa med salt, peppar och ev. andra kryddor. Man kan förstås även koka sin egen tomatsås.

byt ut Variationstips:

Välj någon annan fyllning som du gillar eller utefter vad du har i kylskåpet.

planera Planeringstips:

Pizza går bra att förbereda både med eller utan fyllning. Förvara i kylskåp fram till gräddning.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även bra att frysa och håller sig då ca 3 månader.