| Italienskt | Kvällsmat | Lunch | Paj, Piroger & Pizza |

Pizza med pizzadeg på bakpulver

Pizza som går snabbt eftersom det är bakpulver i degen. Fyllning kan man naturligtvis variera, men jag rekommenderar varmt den jag skrivit ner här.
Pizza
Pizza gjord på pizzadeg med bakpulver.
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Pizzadeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt - Uteslut bacon.

Gör så här:

    Pizzadeg:

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke.

    mjöl, bakpulver, salt
    Mjöl, bakpulver, salt.
    mjöl, bakpulver, salt blandat
    Mjöl, bakpulver, salt blandat.
  2. Tillsätt smöret skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa.

    tillsätt smöret i bitar
    Tillsätt smöret i bitar.
    smöret finfördelat
    Smöret finfördelat.
  3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.

    tillsätt mjölken
    Tillsätt mjölken.
    pizzadegen klar
    Pizzadegen klar.
  4. Kavla ut degen så tunt som möjligt till valfri form på två plåtar (om du gör en sats deg). Vik upp kanterna så inte fyllningen rinner av.

    (Mitt bästa tips är att kavla ut direkt på bakplåtspapper eller direkt på plåten om du använder teflonplåtar. Det behöver inte vara fint med raka eller runda kanter om man inte vill lägga tid på det. Huvudsaken är att degen inte blir för tjock och att den blir ungefär lika tunn över hela plåten.)

    kavla ut pizzadegen
    Kavla ut pizzadegen.
    vik upp kanterna
    Vik upp kanterna.
  5. Fyllning:

  6. Häll på krossade tomater eller något av alternativen och bred ut till ett jämnt lager.

    krossade tomater
    Krossade tomater.
  7. Skär bacon i små bitar och fördela jämnt. Skär champinjoner i skivor och fördela dem. Skär ananasen i små bitar och fördela dem jämnt.

    skinka, champinjoner, ananas
    Skinka, champinjoner, ananas.
  8. Strö över kryddor. Strö över riven ost.

    kryddor och riven ost
    Kryddor och riven ost.
  9. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 15-20 minuter tills pizzan fått fin färg.

    (Ju tjockare deg och ju mer fyllning man har desto längre tid tar det.)

    pizzan gräddas i ugnen
    Pizzan gräddas i ugnen.

servera Serveringstips:

Servera med grönsallad och/eller pizzasallad.

glödlampa Tips:

Om man använder krossade tomater eller passerade tomater utan smaksättning så kan man behöva krydda dessa med salt, peppar och ev. andra kryddor. Man kan förstås även koka sin egen tomatsås.

byt ut Variationstips:

Välj någon annan fyllning som du gillar eller utefter vad du har i kylskåpet.

planera Planeringstips:

Pizza går bra att förbereda både med eller utan fyllning. Förvara i kylskåp fram till gräddning.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även bra att frysa och håller sig då ca 3 månader.

Kommentarer till Pizza med pizzadeg på bakpulver

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Erken
Jag undrar kan man ha något annat mjöl en bara vanliga vetemjöl?

Mvh Erken
person Svar till Sandra penna Skrivet av Susanne
Ja och kanske lite längre tid i ugnen.
penna Skrivet av Sandra
Om man vill ha en pizza med tjock botten. Är det bara att knte kavla ut den så tunn då?

Läs alla 202 kommentarer