Kavla ut degen så tunt som möjligt till valfri form på två plåtar (om du gör en sats deg). Vik upp kanterna så inte fyllningen rinner av.
(Mitt bästa tips är att kavla ut direkt på bakplåtspapper eller direkt på plåten om du använder teflonplåtar. Det behöver inte vara fint med raka eller runda kanter om man inte vill lägga tid på det. Huvudsaken är att degen inte blir för tjock och att den blir ungefär lika tunn över hela plåten.)
Kavla ut pizzadegen.Vik upp kanterna.
Fyllning:
Häll på krossade tomater eller något av alternativen och bred ut till ett jämnt lager.
Om man använder krossade tomater eller passerade tomater utan smaksättning så kan man behöva krydda dessa med salt, peppar och ev. andra kryddor. Man kan förstås även koka sin egen tomatsås.
Variationstips
Välj någon annan fyllning som du gillar eller utefter vad du har i kylskåpet.
Planeringstips
Pizza går bra att förbereda både med eller utan fyllning. Förvara i kylskåp fram till gräddning.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även bra att frysa och håller sig då ca 3 månader.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Stefan
️ Skrivet av Susanne
Om du vill göra "riktig" pizzadeg så finns det pizzadeg med jäst i ett annat recept. Ibland vill man ha något snabbt och då fungerar denna bakpulverdeg bra.
️ Skrivet av Stefan
Mjölk i pizzadeg..
Ja det kan man ju ha om man vill att det smakar scones.
️ Skrivet av Cina
Pizza gjord på pizzadeg med bakpulver. Gjorde denna pizzadeg och pizzan i dag fredag den 4 mars. Ja blandade ihop tomat ketchup med tomatpuré i botten på pizzan . Sedan hade jag små falukorvs bitar som jag hade skurit och lök , över detta hade jag riven ost och även ädelost över . De blev jättego mums . Gott med hemmagjord pizza och lätt att göra med . Toppen recept 👍👍👍👍👍❤❤❤❤❤🌹🌹🌹🌹🌹
️ Skrivet av Heike
Snabb deg utan jäst. Mycket bra. Jag kan rekommendera.