
Pizza med pizzadeg på bakpulver
💬 208 kommentarer



Ingredienser:
Pizzadeg:
Fyllning:
- krossade tomater (gärna smaksatt)
- eller passerade tomater (gärna smaksatt)
- eller tomatketchup
- eller chilisås
- 1 pkt (ca 140 g) bacon
- eller rökt skinka
- ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade)
- 1 burk (ca 600-800 g) ananas
- pizzakrydda
- 200 g riven ost

Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 15-20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke.
Mjöl, bakpulver, salt. Mjöl, bakpulver, salt blandat. -
Tillsätt smöret skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa.
- 75 g smör
Tillsätt smöret i bitar. Smöret finfördelat. -
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.
- 2 dl mjölk
Tillsätt mjölken. Pizzadegen klar. -
Kavla ut degen så tunt som möjligt till valfri form på två plåtar (om du gör en sats deg). Vik upp kanterna så inte fyllningen rinner av.
(Mitt bästa tips är att kavla ut direkt på bakplåtspapper eller direkt på plåten om du använder teflonplåtar. Det behöver inte vara fint med raka eller runda kanter om man inte vill lägga tid på det. Huvudsaken är att degen inte blir för tjock och att den blir ungefär lika tunn över hela plåten.)
Kavla ut pizzadegen. Vik upp kanterna. -
Häll på krossade tomater eller något av alternativen och bred ut till ett jämnt lager.
- krossade tomater (gärna smaksatt)
- eller passerade tomater (gärna smaksatt)
- eller tomatketchup
- eller chilisås
Krossade tomater. - krossade tomater (gärna smaksatt)
-
Skär bacon i små bitar och fördela jämnt. Skär champinjoner i skivor och fördela dem. Skär ananasen i små bitar och fördela dem jämnt.
- 1 pkt (ca 140 g) bacon
- eller rökt skinka
- ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade)
- 1 burk (ca 600-800 g) ananas
Skinka, champinjoner, ananas. - 1 pkt (ca 140 g) bacon
-
Strö över kryddor. Strö över riven ost.
- pizzakrydda
- 200 g riven ost
Kryddor och riven ost. -
Grädda mitt i ugnen i 225°C i 15-20 minuter tills pizzan fått fin färg.
(Ju tjockare deg och ju mer fyllning man har desto längre tid tar det.)
Pizzan gräddas i ugnen.
Pizzadeg:
Fyllning:
Serveringstips:
Tips & tricks:
Variationstips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Italienskt | Kvällsmat | Lunch | Paj, Piroger & Pizza |




Tack för du delar med dig utav dina recept.:)
Mvh
Tobbe
