Hur får jag bort besk smaken?
Pizzasallad




Ingredienser:
- 1 st (ca 7 dl strimlat) litet vitkålshuvud
- 2 msk olivolja
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk salt
- 2 krm grovmalen svartpeppar



Utrustning:
- ev. mortel
- ev. matberedare
Gör pizzasallad så här:
-
Strimla vitkålen.
Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel.
- 1 st (ca 7 dl strimlat) litet vitkålshuvud
Strimlad vitkål. -
Lägg den strimlade vitkålen i ett durkslag.
Skålla vitkålen genom att koka upp ca 1 liter vatten och häll det över den strimlade vitkålen.
På så vis får man en mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria.
(Andra sätt att uppnå liknande resultat är att stöta vitkålen med en mortel eller knåda med händerna. Eller om du har gott om tid låta den stå länge och dra i flera dygn.)
Strimlad vitkål i durkslag. Skållad strimlad vitkål. -
Mät upp olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Rör om.
- 2 msk olivolja
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk salt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
Olja, vinäger, salt, peppar. Blandat. -
Lägg i den skållade vitkålen och rör om.
Smaka av. Tillsätt eventuellt mer av olja, vinäger, salt och peppar efter smak.
Låt stå i kylskåp minst 2 timmar men gärna ½ - 1 dygn innan servering så blir den ännu godare.
Skållad strimlad vitkål tillsatt. Pizzasalladen klar.
GI Tips:
Pizzasallad har lågt GI!
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp. Håller sig minst en vecka. Rör om då och då eftersom vätskan sjunker till botten, så håller pizzasalladen sig saftig och fräsch.
| GI Recept | Italienskt | Tillbehör |
Hur får jag bort besk smaken?
Skulle vilja bara skriva att jag uppskattar din sida och kanonrecept du ger ut här. Egen pizza blir alltid godast! :)

⭐ webmaster