Pizzasallad

Gör denna pizzasallad som smakar lika bra som på pizzeria. För att få vitkålen mjuk så skållar man den. Prova detta recept som dessutom är nyttigt!
pizzasallad
Smaskig pizzasallad. Gott och nyttigt recept!
Timglas Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp
Portioner ca 4 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning som är bra att ha:

Gör pizzasallad så här:

  1. Strimla vitkålen.

    Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel.

    strimlad vitkål
    Strimlad vitkål.
  2. Lägg den strimlade vitkålen i ett durkslag.

    Skålla vitkålen genom att koka upp ca 1 liter vatten och häll det över den strimlade vitkålen.

    På så vis får man en mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria.

    (Andra sätt att uppnå liknande resultat är att stöta vitkålen med en mortel eller knåda med händerna. Eller om du har gott om tid låta den stå länge och dra i flera dygn.)

    strimlad vitkål i durkslag
    Strimlad vitkål i durkslag.
    skållad strimlad vitkål
    Skållad strimlad vitkål.
  3. Mät upp olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Rör om.

    olja, vinäger, salt, peppar
    Olja, vinäger, salt, peppar.
    blandat
    Blandat.
  4. Lägg i den skållade vitkålen och rör om.

    Smaka av. Tillsätt eventuellt mer av olja, vinäger, salt och peppar efter smak.

    Låt stå i kylskåp minst 2 timmar men gärna ½ - 1 dygn innan servering så blir den ännu godare.

    skållad strimlad vitkål tillsatt
    Skållad strimlad vitkål tillsatt.
    pizzasalladen klar
    Pizzasalladen klar.

GI GI Tips:

Pizzasallad har lågt GI!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig minst en vecka. Rör om då och då eftersom vätskan sjunker till botten, så håller pizzasalladen sig saftig och fräsch.

Kommentarer till Pizzasallad

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Lena penna Skrivet av Susanne
Tack för de fina orden! Roligt att du tyckte om pizzasalladen! 😊
penna Skrivet av Lena
Äntligen! Har länge sökt efter en riktigt god pizzasallad!! Enkel att göra dessutom, tack för det receptet😀
besökare Svar till Lindis penna Skrivet av Susanne
Vilket fint betyg! Kul att du tyckte om pizzasalladen och tack för att du skrev!
penna Skrivet av Lindis
Smakar precis som på pizzerian, tummen upp!!!
besökare Svar till Barbro Andersson penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Barbro Andersson
Jag brukar ha i lite italiensk salladskrydda.....så gott!
besökare Svar till Soso penna Skrivet av Susanne
Jag har inte någon sådan krydda i mitt recept men jag kan ju gissa på oregano. Du kan ju annars fråga på pizzerian du handlar på som har sådan pizzasallad vad det är i den. Skriv gärna och berätta!
penna Skrivet av Soso
Hej
I salladen lägger man någon krydda vad är det för kryda.den är grön torkad växt vad är det för något??
besökare Svar till Lotta penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat det själv så jag vet inte hur det blir. Om du provar eller någon annan vet, skriv gärna och berätta!
penna Skrivet av Lotta
Hej!

Man han även slaka kålen, hälla på kokande vatten på kålen för att få den mjuk.

Läs alla 60 kommentarer

Se även dessa recept

| GI Recept | Italienskt | Tillbehör |