| GI Recept | Italienskt | Tillbehör |

Pizzasallad

Gör denna pizzasallad som smakar lika bra som på pizzeria. För att få vitkålen mjuk så stöter man den. Prova detta recept som dessutom är nyttigt!
pizzasallad
Smaskig pizzasallad. Gott och nyttigt recept!
Timglas Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp
Portioner ca 4 portioner

Ingredienser:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel.

Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en mortel, se bild nedan). Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna.

Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak.

Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.

vitkålen stöts
1. Använd gärna osthyvel för att strimla vitkålen om du inte använder maskin. 2. Knåda kålen mjuk med händerna och/eller 3. Här stöter jag vitkålen (med en stöt som man brukar använda i en mortel) så att vitkålen blir mjuk.
pizzasallad steg 4-6
4. Tillsätt olja och vinäger. 5. Tillsätt salt. 6. Tillsätt peppar och rör om.

GI GI Tips:

Pizzasallad har lågt GI!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig minst en vecka. Rör om då och då eftersom vätskan sjunker till botten, så håller den sig saftig och fräsch.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Barbro Andersson  
Jag brukar ha i lite italiensk salladskrydda.....så gott!
 svar  Svar till  Soso    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag har inte någon sådan krydda i mitt recept men jag kan ju gissa på oregano. Du kan ju annars fråga på pizzerian du handlar på som har sådan pizzasallad vad det är i den. Skriv gärna och berätta!
   kommentar  Skrivet av  Soso  
Hej
I salladen lägger man någon krydda vad är det för kryda.den är grön torkad växt vad är det för något??
 svar  Svar till  Lotta    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag har inte provat det själv så jag vet inte hur det blir. Om du provar eller någon annan vet, skriv gärna och berätta!
   kommentar  Skrivet av  Lotta  
Hej!

Man han även slaka kålen, hälla på kokande vatten på kålen för att få den mjuk.
 svar  Svar till  Sara    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för bra information!
   kommentar  Skrivet av  Sara  
Hej! Använder färsk vitkål i pizzasalladen nu när det finns. En kinesisk bekant sa att hon saknade den, då det stora delar av året i Sverige bara finns lagrad. Hon tycker att den färska är godare och mildare. Hon steker den färska, med lite kinesisk soja tror jag att det var. Testade den färska själv första gången nu i år och tycker att den är lite godare. Fortfarande vitkål, men en aning mildare o mjukare, men fortfarande krispig! Nytttighetsmässigt har jag ingen aning.
 svar  Svar till  Micke    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Intressanta frågor som jag tyvärr inte vet svaret på.
   kommentar  Skrivet av  Micke  
Hej, en fråga till!

i Gamla Stan, STHLM, korsningen där gatorna Storkyrkobrinken och Stora Nygatan möts. Där finns en av Gamla Stans äldsta italienska restauranger, Ristorante Rodolfino.

Nu var det ett par år sedan jag var där, men har lagt Rodolfino på minnet, för att de åtminstone då hade en egen och unikt god touch på pizzasalladen.

En pizzasallad långt i från den traditionella.man serveras på pizzerian i förorten eller ett pizzahak längs riksvägen i vårt avlånga land.

Vit som mjölk, olivolja, smör?

Någon som kan hjälpa en med receptet på en äkta pizzasallad signerad Ristorante Rodolfino, Gamla Stan?
   kommentar  Skrivet av  Micke  
Hej, undrar lite om skillnaden mellan färsk vitkål som nått butikerna denna månad och fjolårs vitkålen. Vad är mest nyttigt, färsk eller lagrad vitkål? Utvecklas "nyttigheterna"? Eller mattas "nyttigheterna" av?

Pizzeriorna använder uppenbarligen alltid lagrad och blek vitkål, troligen för att lagrad är mer än hälften så dyr som färsk vitkål.

Men finns där andra incitament än det lägre priset? Som att färsk vitkål inte fungerar lika bra till pizzasallad?

Kort sagt vad är nyttigast och dessutom passar bäst i pizzasalladen? Skiljer de sig i andra avseenden, i andra anrättningar? Färsk eller blek fjolårs vitkål?

Skriv och läs alla 55 kommentarer