Pizzasallad

Gör denna pizzasallad som smakar lika bra som på pizzeria. För att få vitkålen mjuk så skållar man den. Prova detta recept som dessutom är nyttigt!
pizzasallad
Smaskig pizzasallad. Gott och nyttigt recept!
Timglas Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp
Portioner ca 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion: 80 kcal

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör pizzasallad så här:

  1. Strimla vitkålen.

    Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel.

    strimlad vitkål
    Strimlad vitkål.
  2. Lägg den strimlade vitkålen i ett durkslag.

    Skålla vitkålen genom att koka upp ca 1 liter vatten och häll det över den strimlade vitkålen.

    På så vis får man en mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria.

    (Andra sätt att uppnå liknande resultat är att stöta vitkålen med en mortel eller knåda med händerna. Eller om du har gott om tid låta den stå länge och dra i flera dygn.)

    strimlad vitkål i durkslag
    Strimlad vitkål i durkslag.
    skållad strimlad vitkål
    Skållad strimlad vitkål.
  3. Mät upp olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Rör om.

    olja, vinäger, salt, peppar
    Olja, vinäger, salt, peppar.
    blandat
    Blandat.
  4. Lägg i den skållade vitkålen och rör om.

    Smaka av. Tillsätt eventuellt mer av olja, vinäger, salt och peppar efter smak.

    Låt stå i kylskåp minst 2 timmar men gärna ½ - 1 dygn innan servering så blir den ännu godare.

    skållad strimlad vitkål tillsatt
    Skållad strimlad vitkål tillsatt.
    pizzasalladen klar
    Pizzasalladen klar.

GI GI Tips:

Pizzasallad har lågt GI!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig minst en vecka. Rör om då och då eftersom vätskan sjunker till botten, så håller pizzasalladen sig saftig och fräsch.

Se även dessa recept

| GI Recept | Italienskt | Tillbehör |

Kommentarer till Pizzasallad

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Arthur
Hejsan!
Skulle vilja bara skriva att jag uppskattar din sida och kanonrecept du ger ut här. Egen pizza blir alltid godast! :)
💬 Svar till Andees ✏️ Skrivet av Susanne
Receptet stämmer. Men kanske var ditt vitkålshuvud större än mitt och då blir det ju väldigt stor skillnad, mitt är alltså beräknat på 700 g vitkål. Självklart kan man ta mera av alla ingredienser om man vill, vilket även står i receptet. Det här är verkligen ett recept som man kan "höfta" och smaka sig fram.
✏️ Skrivet av Andees
Ska de inte vara ca 1,5 dl olja???
Jag hade bara två matskedar, det blev ju inte mycket marinadverkan.
Jag såg ett annat recept där det var 1,5 dl o fem matskedar vinäger tror jag.
Verkar inte det bättre?
💬 Svar till Lejla ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för återkoppling! Bra att veta vad som fungerar mer eller mindre bra! ;)
✏️ Skrivet av Lejla
Hej igen testade med både finmalen svartpeppar och äppelcidervinäger. Smaken var inte exakt som på pizzeria. (Gjorde med osthyvel) Det var en liknande smak, men uppskattades inte av familjen. Jag tog 1,5krm svartpeppar men det blev inte så gott. Det var inte en stark smak av svartpeppar så jag kunde ha i mer, men jag tror det blir mycket godare med grovmalen svartpeppar. Dessutom ville familjen ha lite grövre sallad så nästa gång hackar jag med kniv, haha. Är inte bra på att beskriva, men hoppas att ni förstod. Använd inte dessa två ingredienser det blir bara dåligt. Nästa gång ska jag följa receptet! Tack!