
webmaster
Mät upp smör, vetemjöl och vatten i en bunke. Skär gärna smöret i mindre bitar och låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt.
Arbeta ihop allt till en deg för hand eller med maskin.
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
Ställ in pajskalet i kylskåp ca 20-30 minuter (eller mer).
Skär paprikan i bitar, löken i tunna skivor och zucchinin i skivor. Lägg allt i en ugnsform.
Ringla över olivolja. Strö över salt och svartpeppar.
Stek grönsakerna i mitten av ugnen i 15-20 min i 250°C.
Sänk värmen i ugnen till 200°C och förgrädda pajskalet i ca 10 min i mitten av ugnen.
Mätt upp ägg, mjölk och pesto i en bunke.
Vispa till en jämn smet.
Lägg de ugnsstekta grönsakerna i det färdiggräddade pajskalet och häll över ägg- och pestosmeten.
Grädda pestopajen mitt i ugnen i 200°C i ca 40 min.
Servera, ät och njut!