| Buffé | Paj, Piroger & Pizza | Vegetariskt |

Pestopaj

Mycket god pestopaj som är en vegetarisk paj med ugnsrostade grönsaker och pesto. Enkelt recept som passar bra till fredagsmys eller fest, gärna på buffébordet.
pestopaj
God pestopaj med pajdegsskal fyllt med ugnsrostade grönsaker - paprika, zucchini och lök - i en god pestoblandning.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 1 ½ timme, varav 40 minuters jobb
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Ernst Kirchsteigers (nr 79635)

Gör så här:

  1. Mät upp smör, vetemjöl och vatten i en bunke. Skär gärna smöret i mindre bitar och låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt.

  2. Arbeta ihop allt till en deg för hand eller med maskin.

    Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel.

    Ställ in pajskalet i kylskåp ca 20-30 minuter (eller mer).

  3. Skär paprikan i bitar, löken i tunna skivor och zucchinin i skivor. Lägg allt i en ugnsform.

  4. Ringla över olivolja. Strö över salt och svartpeppar.

  5. Stek grönsakerna i mitten av ugnen i 15-20 min i 250°C.

  6. Sänk värmen i ugnen till 200°C och förgrädda pajskalet i ca 10 min i mitten av ugnen.

  7. Mätt upp ägg, mjölk och pesto i en bunke.

    Vispa till en jämn smet.

  8. Lägg de ugnsstekta grönsakerna i det färdiggräddade pajskalet och häll över ägg- och pestosmeten.

  9. Grädda pestopajen mitt i ugnen i 200°C i ca 40 min.

    Servera, ät och njut!

Beskrivande bilder

smör, vetemjöl och vatten
1. Smör, vetemjöl och vatten.
pajdegen
2.1. Pajdegen.
pajskalet
2.2. Pajskalet.
paprika, röd lök, zucchini i ugnsform
3. Paprika, röd lök, zucchini i ugnsform.
grönsakerna med olivolja, salt, svartpeppar
4. Grönsakerna med olivolja, salt, svartpeppar.
grönsaker i ugnen
5.1. Grönsaker i ugnen.
ugnsstekta grönsaker
5.2. Ugnsstekta grönsaker.
pajskalet förgräddas
6.1. Pajskalet förgräddas.
förgräddat pajskal
6.2. Förgräddat pajskal.
ägg, mjölk och pesto
7.1. Ägg, mjölk och pesto.
ägg, mjölk, pesto vispat
7.2. Ägg, mjölk, pesto vispat.
grönsaker i pajskal
8.1. Grönsakerna i pajskalet.
pajskal med grönsaker och pestosmet
8.2. Pajskal med grönsaker och pestosmet.
pestopajen i ugnen
9.1. Pestopajen i ugnen.
färdiggräddad pestopaj
9.2. Färdiggräddad pestopaj.
en bit pestopaj
9.3. En bit pestopaj serverad.

GI GI Tips:

Använd dinkelmjöl eller fullkornsvetemjöl istället för vetemjöl. Man kan även byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven pestopaj i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.