Olja gör degen laktosfri - toppen! Har du tips på vad jag ska använda för att få ett glutenfritt lite rustikare skal? Typ som med råg/graham?
Tips på ersättning för äggstanning?
Tack på förhand!
Utrustning:
Mät upp mjöl (välj något av alternativen) och salt i en bunke.
Blanda mjöl och salt.
Rör ner olivoljan. (Om du istället vill använda smör, skär det i mindre bitar och låt bli rumsvarmt innan du rör ihop det.)
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Med olivolja går det väldigt enkelt för hand med en sked men om du använder smör så är det enklast att använda elvisp med degkrokar.
(Om du inte får ihop degen till en boll och den mer liknar en smuldeg så gör det inte så mycket så länge den hänger ihop när du trycker ut den i pajformen i nästa steg.)
Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter.
Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.
Serveringstips:
Ett exempel på paj där denna pajdeg används är tacopaj.