| GI Recept | Tillbehör |

Pajdeg med olja

Den här pajdegen är verkligen enkel att göra. Degen kan röras ihop med en sked och går snabbt att trycka ut i pajformen. Sedan blir dessutom pajdegen väldigt god. Ett bra recept helt enkelt.
pajdeg med olja
En mycket god pajdeg som går snabbt att göra. På bilden är den gjord på grahamsmjöl och vetemjöl.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 min varav 15 i ugnen
Portioner 1 paj, ca 4-5 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp mjöl (välj något av alternativen) och salt i en bunke.

    Blanda mjöl och salt.

  2. Rör ner olivoljan. (Om du istället vill använda smör, skär det i mindre bitar och låt bli rumsvarmt innan du rör ihop det.)

  3. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Med olivolja går det väldigt enkelt för hand med en sked men om du använder smör så är det enklast att använda elvisp med degkrokar.

    (Om du inte får ihop degen till en boll och den mer liknar en smuldeg så gör det inte så mycket så länge den hänger ihop när du trycker ut den i pajformen i nästa steg.)

  4. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter.

  5. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 pajdeg med olja
1.1. Mjöl och salt.
instruktion steg 1.2 pajdeg med olja
1.2. Mjöl och salt blandat.
instruktion steg 2.1 pajdeg med olja
2.1. Tillsätt olivolja.
instruktion steg 2.2 pajdeg med olja
2.2. Blanda.
instruktion steg 3.1 pajdeg med olja
3.1. Tillsätt vatten.
instruktion steg 3.2 pajdeg med olja
3.2. Rör ihop till en deg.
instruktion steg 4.1 pajdeg med olja
4.1. Tryck ut degen i en pajform.
instruktion steg 4.2 pajdeg med olja
4.2. Nagga med en gaffel.
instruktion steg 5.1 pajdeg med olja
5.1. Grädda i ugnen.
instruktion steg 5.2 pajdeg med olja
5.2. Färdigt pajskal.

servera Serveringstips:

Ett exempel på paj där denna pajdeg används är tacopaj.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Petter    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för tipset!
   kommentar  Skrivet av  Petter  
Jag har nyligen flyttat, och hittade ingen lämplig bunke, men det gick lika bra att blanda/knåda i en fryspåse - och skönt att slippa kladda ner händer och verktyg (när jag tryckte ut degen i formen vände jag ut och in på plastpåsen och hade handen i den, så kunde jag fortsätta vara okladdig)
 svar  Svar till  Lilija    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Testa att ta mindre mjöl, det ska inte bli torrt. Tänk på att hälla upp mjölet eller väga det när man mäter upp. Gräver man med decilitermått så packas mjölet och man tar för mycket, gäller särskilt vetemjöl. Men bra ändå att det blev gott dagen efter! Tack för att du skrev! 
   kommentar  Skrivet av  Lilija  
Pajskalen blev lite torr. Men när jag hade pajen i kylen över natten och värmde dagen efter då mjuknade skalet. Klart godkänt.
Kram Lilija
 svar  Svar till  Lilija    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Vad trevligt! Ja du får gärna skriva hur det blev!
   kommentar  Skrivet av  Lilija  
Hej.
Nu gör jag pajskal efter din recept. Spännande. Skriver sen hur det blev.
Lilija
 svar  Svar till  Avvai    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Nej det behöver man inte. Jag har aldrig gjort det iaf. Men skriv gärna hur det blev om du provar, om du tycker det blir bättre eller inte gör någon skillnad, är alltid intressant att veta!
   kommentar  Skrivet av  Avvai  
Behöver man inte låta degen vila innan man trycker ut den i formen och sen innan den förgräddas?
 svar  Svar till  elin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Så bra! :) Tack för att du skrev!
   kommentar  Skrivet av  elin  
Jättebra recept! Letade efter ett recept utan smör och det blev helt underbart :)

Skriv och läs alla 36 kommentarer