En klassisk och god lasagne med krämig ostsås. Det är enkelt men tar lite tid att göra men så blir det gott också! Den goda köttfärssåsen varvas med lasagneplattor och ostsås i en ugnsform. Sedan toppar man med riven ost och gräddar i ugnen. Det här receptet har jag gjort massor av gånger.
Om man har lasagneplattor som behöver tillagas väldigt länge så kan man även koka dessa före användning så tar det inte så lång tid i ugnen. Läs på lasagneförpackningen.
GI Tips
Använd fullkornslasagneplattor.
Variationstips
Byt ur buljongen mot 2 finrivna morötter och en bit finriven rotselleri. Det lyfter köttfärssåsen och man slipper buljongen som tyvärr ofta innehåller olika tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven lasagne i kylskåp. Den kan också frysas in och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Michelle
Super god
️ Skrivet av Thomas
Kalasgott blev det! Tack för ett bra recept!
webmaster
Svar till
Annica
️ Skrivet av Susanne
Vad glad jag blir att ni tycker om receptet! Tack också för bra tips!
️ Skrivet av Annica
Detta recept har blivit en vardagsfavorit hos oss! Alla i familjen älskar den, från barn till vuxen. Vi gör den glutenfri med glutenfria lasagneplattor (vi tycker ICAs funkar bäst) och ersätter vetemjölet med majsstärkelse. Funkar fint!
webmaster
Svar till
Paul
️ Skrivet av Susanne
Det är klart du kan ha smör i ostsåsen om du vill det. Men det behövs inte. Ost innehåller ganska mycket fett.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl