Chili Explosion

Chili Explosion krydda
Mycket god kryddblandning med chili, paprika, peppar och tomat. Överst på kryddburken finns en kvarn man vrider på vilket gör att kryddan blir nymald och extra god.

Kryddan passar jättebra att använda när man steker kött, t.ex. fläskfilé, lövbiff, kotletter, ryggbiff o.s.v. Jag har även provat kryddan i köttfärsås och lasagne och det blev jättegott.

Man kan också blanda den med t.ex. gräddfil, yoghurt 10% eller crème fraiche så har man en god kall sås på en minut. En sådan sås passar utmärkt att servera till kött man stekt och kryddat med chili explosion. Sedan är det bara att koka ris/pasta/nudlar till det och man har en god och enkel måltid på rekordtid.

Innehållsinformation

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av chili explosion.

Energi: 237 kcal
Kolhydrater: 23 g
Protein: 10 g
Fett: 8.6 g
Fibrer: 13 g

Tips och info

Finns i affären:

Finns på kryddhyllan. Pris ca 35 kr för en kryddburk. Kryddburken är ganska stor och innehåller 70 g och räcker länge.

GI tips:

Kryddan går bra att använda i maten för dig som vill äta hälsosamt. Den sätter smak och den innehåller inte socker.

Hållbarhet och förvaring:

Kryddan håller sig ca 2 ½ år från inköpsdatum, se bäst före datum på kryddburken. Förvaras som andra kryddor, torrt i rumstemperatur eller svalare.

Pris:

ca 30 kr

Ersätt med:

En blandning av chilipulver, paprikapulver, soltorkade tomater, peppar och salt.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Svar till Jennie Skrivet av Susanne
Det finns i de flesta lite större mataffärer. Kolla i kryddhyllan. Märket är Santa Maria så du kan ju alltid kontakta dem om du vill ha information om var de säljs.
Skrivet av Jennie
Var kan man köpa Chili Explosion?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest