Stekt lövbiff med chili explosion



Ingredienser:
- ca 300 g (ca 2-4 skivor) lövbiff
- chili explosion
- salt
- 2 portioner pasta
Kall sås:
- 1 dl turkisk yoghurt 10%
- eller 1 dl crème fraiche
- chili explosion

Utrustning:
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med olja eller smör.
Stek lövbiffen några minuter på varje sida och krydda med chili explosion på varje sida under stekningen. Ev. kan man salta lite också även om salt ingår i chili explosion.
Koka under tiden pastan och gör den kalla såsen: Blanda yoghurt (10%) eller crème fraiche och häll i en skål. Krydda med chili explosion efter behag. Rör om och låt gärna stå i kylskåp innan servering. Om man har möjlighet att förbereda såsen så blir den godare om den får stå en stund i kylen innan servering.
Servera alltsammans, gärna med sallad till!



GI Tips:
Ta fullkornspasta.
Variationstips:
Ta något annat kött, t.ex. fläskkotletter, karrékotletter, ryggbiff. Det tar dock lite längre tid att steka. Prova gärna även andra kryddblandningar med kryddkvarn. Ta den pasta du föredrar.
| Kvällsmat | Nötkött | Snabbt & Lätt |