Stekt lövbiff med chili explosion

God och enkel snabbmat. Receptet innehåller endast 4 ingredienser. Chili explosion som är en kryddblandning man köper färdig med kryddkvarn gör denna enkla rätt riktigt god!
Stekt lövbiff med fettuchine, kall sås och gurka.
Snabbt och lätt som en plätt gör du detta recept som trots sin enkelhet ändå har en spännande smak tack vare chili-kryddan.
Timglas Tid: 10 min
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Kall sås:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna med olja eller smör.

Stek lövbiffen några minuter på varje sida och krydda med chili explosion på varje sida under stekningen. Ev. kan man salta lite också även om salt ingår i chili explosion.

Koka under tiden pastan och gör den kalla såsen: Blanda yoghurt (10%) eller crème fraiche och häll i en skål. Krydda med chili explosion efter behag. Rör om och låt gärna stå i kylskåp innan servering. Om man har möjlighet att förbereda såsen så blir den godare om den får stå en stund i kylen innan servering.

Servera alltsammans, gärna med sallad till!

Ingredienserna man behöver
De ingredienser som behövs till det här receptet. Från vänster: Färsk pasta med tomatsmak, lövbiff, kryddan chili explosion, turkisk yoghurt. Pastan kan bytas ut mot den sort du föredrar. Den behöver inte vara färsk, men den färska blir färdigkokt snabbare. Turkisk yoghurt kan bytas ut mot annan yoghurt med en fetthalt på ca 10%.
stekt lövbiff
Stek lövbiffarna och krydda med chili explosion.
Kall sås med yoghurt och god chili krydda.
Rör bara ihop yoghurten med några varv på kryddkvarnen chili explosion så har du en god kall sås.

GI GI Tips:

Ta fullkornspasta.

byt ut Variationstips:

Ta något annat kött, t.ex. fläskkotletter, karrékotletter, ryggbiff. Det tar dock lite längre tid att steka. Prova gärna även andra kryddblandningar med kryddkvarn. Ta den pasta du föredrar.

Se även dessa recept

| Kvällsmat | Nötkött | Snabbt & Lätt |

Kommentarer till Stekt lövbiff med chili explosion

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Dennis
Mycket god och enkel att göra! Rekomenderas
✏️ Skrivet av Kalle
Mycket delikabelt, skall genast spisas och slukas. Mina danska gener säger dock annat.