| Huvudrätter | Nyårsrecept | Nötkött |

Lövbiff med svampsås

En riktig festmiddag blir du när du gör detta recept på stekt lövbiff med lyxig svampsås och ugnsstekta potatishalvor.
Lövbiff med lyxig svampsås och ugnsstekta potatishalvor.
Lövbiff med lyxig svampsås och ugnsstekta potatishalvor.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 minuter
Portioner 3-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Tillbehör:

Vintips:

Ernst Kirchsteigers (nr 79636)

Gör så här:

  1. Börja med att göra receptet på ugnsstekta potatishalvor.

    Under tiden potatisen är i ugnen gör du receptet på den lyxiga svampsåsen.

    Till sist så steker du lövbiffen enligt nedan.

  2. Hetta upp en stekpanna med smör. När det slutat bubbla så är det dags att börja steka.

  3. Stek lövbiffen på hög värme ca 1-2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera!

    (Eftersom inte alla lövbiffskivor får plats i stekpannan så steker du i omgångar. Tillsätt en klick smör och låt det bubbla klart innan du lägger på nya köttskivor. Det är viktigt att hålla en hög temperatur om man vill att köttet ska bli stekt och få en fin stekyta och inte kokt. Därför är det viktigt att smöret får bubbla färdigt för då har det en hög temperatur.)

Beskrivande bilder

instruktion steg 2 lövbiff med svampsås
2. Hetta upp smör.
instruktion steg 3.1 lövbiff med svampsås
3.1. Stek ena sidan. Salta och peppra.
instruktion steg 3.2 lövbiff med svampsås
3.2. Stek andra sidan. Salta och peppra.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven mat håller sig minst 5 dygn i kylskåp och kan värmas upp igen. Tänk dock på att köttet lätt blir torrt om du värmer det i mikro - värm gärna det andra först och värm köttet de sista 15-30 sekunderna.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Susanne  
Svar till Kocken: Det låter gott med grädde i gratängen. Vi ska fixa recept på fisksoppa!
   kommentar  Skrivet av  Kocken  
Jag tyckte att detta recepten var gott. Fast vi hällde i grädde i gratängen istället för att göra någon sås. det blev som en slags potatisgratäng fast med rotfrukter. vi tillsätte också lite purjolök. Det blev jättegott. Jag undrar om ni kan fixa så ni har ett recept på en GOD fisksoppa som man gör själv. Snällllllla!