Biff med mustig svampsås

Detta recept på stekt ryggbiff med en god mustig svampsås blir en riktig festmåltid!
ryggbiff med svampsås
Stekt ryggbiff med mustig svampsås serverad med rotsakspytt.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Serveringsförslag:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri grädde.
glutenfritt Glutenfritt - Ta majsstärkelse istället för idealmjöl (gör en redning så det inte blir klumpar).

Gör så här:

  1. Skär ryggbiffen i ca 2 cm tjocka skivor om du köpt ryggbiffen i bit.

    Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.

    instruktion steg 1.1 biff med mustig svampsås
    Ca 2 cm tjocka skivor.
    instruktion steg 1.2 biff med mustig svampsås
    Dags att börja steka.
  2. Stek köttet ca 3-5 min per sida så det får fin färg och blir mediumstekt. Salta och peppra på varje sida.

    instruktion steg 2.1 biff med mustig svampsås
    Stek på ena sidan.
    instruktion steg 2.2 biff med mustig svampsås
    Stek på andra sidan.
  3. Lägg över köttet på ett fat och låt vila under tiden du gör såsen.

    instruktion steg 3 biff med mustig svampsås
    Köttet på ett fat.
  4. Hacka lök, skala och skär morot i små bitar, skiva champinjonerna.

    Hetta upp smör i stekpannan. Stek tillsammans i smör ca 5 minuter så att champinjonerna och löken blir genomstekt.

    instruktion steg 4.1 biff med mustig svampsås
    Hackad lök, morötter och champinjoner i skivor.
    instruktion steg 4.2 biff med mustig svampsås
    Stek lök, morötter, champinjoner.
    instruktion steg 4.3 biff med mustig svampsås
    Färdigstekt.
  5. Tillsätt kalvfond eller oxfond, vatten, grädde, tomatpuré. Vispa ner idealmjölet. Låt koka upp och sedan puttra 1-2 minuter.

    instruktion steg 5.1 biff med mustig svampsås
    Tillsätt fond, vatten, grädde, tomatpuré.
    instruktion steg 5.2 biff med mustig svampsås
    Vispa ner idealmjöl.
  6. Lägg köttet i såsen någon minut så att det blir varmt och servera direkt.

    Servera gärna med rotsakspytt, klyftpotatis eller hasselbackspotatis.

    instruktion steg 6 biff med mustig svampsås
    Köttet i såsen. Servera direkt.

servera Serveringstips:

Servera med t.ex. rotsakspytt, klyftpotatis, hasselbackspotatis eller ugnsstekta potatishalvor.

GI GI Tips:

Servera med grönsaker och t.ex. fullkornsbulgur.

LCHF LCHF Tips:

Servera med grönsaker t.ex. haricots verts och bönor. Uteslut ev. mjölet från såsen.

Kommentarer till Biff med mustig svampsås

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till MonaStina ✏️ Skrivet av Susanne
Nu är det ju väldigt lite mjöl så man kan äta det även med LCHF om man inte kör strikt, men jag har nu uppdaterat receptet med att skriva det för tydlighetens skull.
✏️ Skrivet av MonaStina
Detta recept innehåller mjöl, det är inte LCHF.
💬 Svar till Laila ✏️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket snälla du!
✏️ Skrivet av Laila
Måste bara få tala om för dej vilken fantastisk sida du har, många goda recept, och även enkla att använda, jättebra med alla dina bilder det finns personer som har svårt att läsa och förstå, då säger dina bilder allt. Hoppas på många goda recept, Lycka till
✏️ Skrivet av Erica
Jättegott!

När jag och min pojkvän lagar mat blir det ofta mat från recepten.se :)
✏️ Skrivet av didita
Gjorde det här receptet till ungsbakad sötpotatis, kan starkt rekomenderas, om man gillar det! Hade även en liten liten skvätt rödvin i såsen som gjorde susen!
✏️ Skrivet av Susanne
Svar: Då skulle du antagligen behövt steka köttet längre tid - eller också skulle du stekt betydligt kortare tid. Alltså, antingen steker man några minuter på varje sida så man får en fin stekyta men köttet är rött inuti. Det är snabbast och kanske enklast. Men vill man ha en genomstekt biff som är mör så kan man steka den på svag värme under längre tid, men det kan ev. krävas 30-40 minuter, det beror på köttet.
✏️ Skrivet av Linda
Smaken blev god, men köttet blev segt som gummi när det stektes så länge...
✏️ Skrivet av Sara
det är jättegott till pasta också. tog förgivet att det var till en pastarätt första gången jag gjorde rätten och det blir en suceé.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Du kan ta någon annan fond, t.ex. kalvfond eller buljong.

Se även dessa recept

| GI Recept | Huvudrätter | LCHF | Nyårsrecept | Nötkött |