
⭐ webmaster
Skär ryggbiffen i ca 2 cm tjocka skivor om du köpt ryggbiffen i bit.
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.
Stek köttet ca 3-5 min per sida så det får fin färg och blir mediumstekt. Salta och peppra på varje sida.
Lägg över köttet på ett fat och låt vila under tiden du gör såsen.
Hacka lök, skala och skär morot i små bitar, skiva champinjonerna.
Hetta upp smör i stekpannan. Stek tillsammans i smör ca 5 minuter så att champinjonerna och löken blir genomstekt.
Tillsätt kalvfond eller oxfond, vatten, grädde, tomatpuré. Vispa ner idealmjölet. Låt koka upp och sedan puttra 1-2 minuter.
Lägg köttet i såsen någon minut så att det blir varmt och servera direkt.
Servera gärna med rotsakspytt, klyftpotatis eller hasselbackspotatis.
Serveringstips:
GI Tips:
LCHF Tips:
| GI | Huvudrätter | LCHF | Nyår | Nötkött |