| Nötkött |

Ryggbiff

ryggbiff
Två skivor ryggbiff.

pil Recept med Ryggbiff

Ryggbiff är en köttbit av nöt som är en av de finare styckdelarna, ett fint och mört kött.

Ryggbiff finns att köpa i hel bit eller i skivor. Om man köper i hel bit så kan man själv skära den i ca 2 cm tjocka skivor.

Ryggbiff passar bra att steka eller grilla i skivor och servera med en god sås och andra tillbehör.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Ryggbiff:

  • Blodig: 60°C
  • Medium: 65°C
  • Genomstekt: 70°C

Tillagningstips

Stek eller grilla ryggbiff i skivor på hög värme ca 2-3 minuter per sida. Salta och peppra.

Köttet ska ha en rosa kärna (mediumstekt), då blir det som saftigast och godast.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I köttdisken.

Byt ut Ersätt med:

Entrecôte, rostbiff i skivor.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


ryggbiff med svampsås

Biff med mustig svampsås

Recept på stekt ryggbiff med svampsås. Mycket gott och enkelt. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter
stekt ryggbiff

Stekt ryggbiff

Recept på stekt ryggbiff. Grundrecept. Stek på hög värme några minuter på varje sida.

klocka Tid: ca 12 min