webmaster
Ryggbiff med vitlökssås och ugnsstekt potatis
Ryggbiff med vitlökssås och ugnsstekt potatis är både väldigt gott och enkelt, passar bra en lördagskväll när man vill ha något gott och lite lyxigare än vardagsmat.
Tid: 1 timme
Mängd: 2 portioner
Ingredienser:
Ugnsstekt potatis:
Stekt ryggbiff:
- 2 skivor ryggbiff
- salt
- grovmalen svartpeppar
- smör att steka i
Vitlökssås:
- 1 msk vetemjöl
- 0,5 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm vitpeppar
- 1 tsk basilika
Utrustning:
- 1 st ugnsform som potatis och morötter får plats i
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 20 minuter med över- och undervärme
LCHF Tips
Byt ut ugnsstekt potatis och morötter mot ugnsstekt lök, zucchini, paprika eller andra grönsaker med lågt GI. Tiden i ugnen blir då lite kortare, ca 25-30 minuter totalt kan vara lagom.
Tips för att undvika tillsatser
Använd äkta vispgrädde.
webmaster
️ Skrivet av
Receptet är nu uppdaterat! Nytt recept på vitlökssås, stekt ryggbiff och bilder steg för steg!
️ Skrivet av
Jag håller med JOHAN. Varför dribbla med hur länge ni ska steka den? Jag hivar ner den i en varm panna låter den ligga till den fått färg , vänder, sen in i ugnen...
Vilka diskussioner för en KÖTTBIT
Vilka diskussioner för en KÖTTBIT
️ Skrivet av
Det här var kul att läsa! Vad svårt ni gör det för er....För det första, att bryna en köttbit har främst 2 syften. Att ge köttet en fin färg och en god smak, och det har ingenting med att stänga inne köttsafter att göra. Så, då kan man alltså bryna sin köttbit i pannan på hög värme tills man fått en fin yta vilket inte tar speciellt många sekunder, sedan använder man den fantastiska uppfinningen digitaltermometer, stoppar i den i köttbiten och kör den i ugn på 80 grader tills man nått önskad temperatur. Är det en skiva skulle jag kört den till 53 grader, låter den vila, då går den upp 2 grader och jag har en fantastisk mediumstekt genomrosa biff med knaprig och välsmakande yta......enkelt!! Att hålla på att prata om tider i stekpanna är bara att lägga ned! Kan variera otroligt mycket beroende på vad man har för stekpanna, vilket fett man använder, vilken startemperatur köttet har, vilken kvalitet det är på köttet och en rad andra faktorer. Alltså...1. Stek i panna för att ge en fin färg och god smak på hög värme. 2.Efterstek i ugn på 80 grader tills önskad temp....lycka till :)
️ Skrivet av
Man brukar steka/grilla en fin yta på köttet för att inte köttsaften ska sippra ut och för syns skull. Detta då i väldigt het panna eller grill.
Sen lägger man in köttet i ugnen på låg/medel-värme till det är färdigt.
Har gjort så i alla år som kock.
Men en skuren bit biff behöver knappt 2-3 min på varsin sida o det är färdigt!!
Vira in köttbiten i aluminiumfolie o låt vila nån minut efter stekningen oxå.
Sen lägger man in köttet i ugnen på låg/medel-värme till det är färdigt.
Har gjort så i alla år som kock.
Men en skuren bit biff behöver knappt 2-3 min på varsin sida o det är färdigt!!
Vira in köttbiten i aluminiumfolie o låt vila nån minut efter stekningen oxå.
️ Skrivet av
Är det inte så att man ska steka på hög värme på båda sidorna först för att få en yta på köttet, och sedan steka på svag värme utan att hålla på att vända i onödan?