
⭐ webmaster
Utrustning:
Skala potatis och morötter. Skär potatis i klyftor och morötter i skivor eller strimlor. Lägg i en ugnssäker form.
Salta och ringla över olivolja och rör om. Salta och rör om så saltet blir jämnt fördelat.
Stek i mitten av ugnen i 225°C grader i 20 minuter.
Ta ut formen och rör om, salta och ringla ev. över mer olivolja om det fastnat i botten eller det ser torrt ut.
Ställ in i ugnen ytterligare 20-30 minuter tills det fått lite färg och potatisen är mjuk inuti. (Hur lång tid det tar beror på tjockleken på potatisklyftorna.)
Stek under tiden ryggbiffen och gör vitlökssåsen.
Hetta upp smör i en stekpanna. När det slutat bubbla är det varmt.
Lägg på köttet och stek 2-4 minuter per sida beroende på hur tjockt köttet är och hur genomstekt du vill ha det.
Salta och peppra under tiden du steker.
Lägg köttet på ett fat fram till servering som bör ske så fort som möjligt medan köttet är varmt.
Mät upp mjöl och grädde i en såskastrull. Vispa ihop till en jämn smet utan mjölklumpar.
Vispa ner mjölken. Låt koka upp under omrörning.
Sänk värmen. Pressa i vitlöken. Tillsätt salt, vitpeppar och basilika. Vispa.
Låt småkoka 1-3 minuter.
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
| Huvudrätter | Nötkött |