Örtkryddad sås
En god och enkel sås med örtkryddor som ger god smak på såsen. Det går bra att använda färska kryddor likväl som frysta/torkade.
Tid: 10 minuter
Mängd: 4-6 portioner
Ingredienser:
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl vispgrädde
- 2-3 msk kalvfond
- eller 1 st köttbuljongtärning
- eller 1 st kalvbuljongtärning
- 1-2 dl vatten
- 0,75 dl persilja (färsk eller fryst)
- 1 tsk körvel (färsk eller torkad)
- 1 tsk dragon (färsk eller torkad)
- salt
- peppar
- ev. soja
Serveringstips
Såsen är god till nötkött, griskött och kyckling.
Hållbarhet och förvaring
Färdig sås kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
️ Skrivet av
Såsen är grym!
webmaster
Svar till
Daniel
️ Skrivet av
Såsen måste koka, då försvinner mjölsmaken. Det har inte med mängden vätska att göra.
️ Skrivet av
Följde receptet noga och tog även ca 2.5dl vatten. Ändå var såsen väldigt mjölig.
webmaster
Svar till
Per Hultgren
️ Skrivet av
Kul att du tyckte om såsen!
️ Skrivet av
Suverän! Brunsås-bea!
Jag hade ingen körvel, men färsk persilja och (mycket) dragon.
Jag hade ingen körvel, men färsk persilja och (mycket) dragon.