webmaster
| Varma såser
|
Rödvinssås
En mycket god och lyxig rödvinssås med lagom syra och mycket fyllig smak.
Välj gärna ett enkelt rött vin när du gör såsen eftersom smaksättningen ingår i receptet.
Såsen är god att servera till t.ex. kyckling, fläskfilé, biff, entrecôte eller oxfilé samt någon form av ugnsstekt potatis.
Tid: 40 minuter
5-6 portioner
Ingredienser:
- 4 st schalottenlökar
- 2 msk smör
- 2 msk strösocker
- 6 dl rött matlagningsvin
- 2 st kalvbuljongtärningar
- eller 2 st köttbuljongtärningar
- 6 dl vatten
- 6 st vitpepparkorn
- 2 st lagerblad
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk majsstärkelse
- 2 tsk soja
Laktosfritt
Glutenfritt
Utrustning:
Gör så här:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera rödvinssås till en fin bit kött och t.ex. potatisgratäng eller klyftpotatis.
Tips för att undvika tillsatser
Välj ekologiskt rödvin.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven rödvinssås förvaras i kylskåp och håller sig minst 5 dygn. Går bra att värma i mikro.
webmaster
Svar till
Birgitta Stålhandske
️ Skrivet av
Tack så mycket och tack detsamma!
️ Skrivet av
Fantastiskt bra hemsida och tack för alla recept du delar.
Gott Nytt År!!!
Gott Nytt År!!!
webmaster
Svar till
Kristoffer
️ Skrivet av
Vad kul att höra att du gillar receptet på rödvinssåsen! Potatisgratäng, entrecôte och rödvinssås passar fint ihop - det kan jag verkligen hålla med dig om! :)
️ Skrivet av
Den här såsen blev riktigt, riktigt bra.
Jag stekte lite entrecóte och gjorde en potatisgratäng till den.
Tack för ett finfint recept, det ska jag memorera!
Jag stekte lite entrecóte och gjorde en potatisgratäng till den.
Tack för ett finfint recept, det ska jag memorera!
webmaster
Svar till
Anne
️ Skrivet av
Roligt att höra! :) Låter gott! :)