Vitlökssås

Mycket god vitlökssås som är superenkel att göra. Passar till det mesta!
vitlökssås
Vitlökssås
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (134 g): 174 kalorier, 10 g kolhydrater, 13 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjöl och grädde i en såskastrull.

    Vispa ihop till en jämn smet utan mjölklumpar.

  2. Vispa ner mjölken. Låt koka upp under omrörning.

  3. Sänk värmen. Pressa i vitlöken.

    Tillsätt salt, vitpeppar och basilika.

    Låt småkoka 1-3 minuter.

servera Serveringstips:

Servera till kött och/eller grönsaker, pasta, ris. Passar till det mesta.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven sås i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Går bra att värma i mikro.

Se även dessa recept

| Varma såser |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Sven Erik
När skapades detta receptet?
✏️ Skrivet av Lina B
Tusen tack för detta fantastiska receptet! gott och snabbt att tillaga! Jag använde svartpeppar men det blev väldigt gott!

Visa alla kommentarer