Varm citronsås till fisk

Enkelt recept på varm citronsås som passar till fisk. Mycket god sås som är klar på 5 minuter.
Varm citronsås till fisk
Citronsåsen är god till fisk.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt - Uteslut mjölet.

Gör varm citronsås till fisk så här:

  1. Vispa ihop crème fraiche, vatten och fiskfond.

    instruktion steg 1.1 varm citronsås till fisk
    Vatten, crème fraiche, fiskfond.
    instruktion steg 1.2 varm citronsås till fisk
    Vispa ihop.
  2. Skär citron mitt itu och pressa ur saften.

    instruktion steg 2 varm citronsås till fisk
    Pressa ur citronsaft.
  3. Låt koka upp. Vispa ner idealmjöl om du vill ha en tjockare sås. Låt koka någon minut.

    Smaka av med citronpeppar eller svartpeppar.

    instruktion steg 3 varm citronsås till fisk
    Färdig citronsås.

LCHF LCHF Tips:

Uteslut mjölet.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Den färdiga såsen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Varma såser |

Kommentarer till Varm citronsås till fisk

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Debbie ✏️ Skrivet av Susanne
Kul att ni tycker om såsen! Tack för att du skrev! 
✏️ Skrivet av Debbie
Jag bor i USA och denna såsen gör jag alltid till lax. Mina amerikanska barn älskar den och det gör jag med :).
💬 Svar till Sandra ✏️ Skrivet av Susanne
Ja det går att göra citronsås på vispgrädde och mjölk också. Man kan blanda vispgrädde, mjölk och vatten i valfria proportioner, men självklart blir såsen godare ju mer vispgrädde man tar och ju mindre vatten man tar. I detta recept så kan du prova t.ex. 2 dl vispgrädde och 2 dl mjölk eller 3 dl vispgrädde och 1 dl vatten.
✏️ Skrivet av Sandra
Kan man använda nåt annat än créme fraiche som grund?
✏️ Skrivet av kevin
jättegod. lite salt och vitpeppar + lite extra citron piffade till den extra!