Rödspätta med citronsås

Mycket gott och enkelt fisk-recept med rödspättafilé och citronsås. Serveras med kokt potatis och kokt broccoli.
Rödspätta med citronsås
Rödspätta med citronsås serverad med kokt potatis och broccoli samt en citronklyfta.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt - Uteslut mjölet i citronsåsen.

Gör så här:

 1. Ta fram en tillräckligt stor gryta som potatisen och helst även broccolin får plats i (om du vill spara disk). Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär under tiden broccolin i bitar.

  (När potatisen kokat ca 10 minuter kan det vara läge att börja steka fisken och förbereda och göra såsen så att allt blir klart samtidigt.)

  Låt broccolin koka ett par minuter på slutet tillsammans med potatisen när potatisen är mjuk och i princip klar så slipper du diska en gryta till.

 2. Hetta upp en stekpanna med ordentligt med smör. Sänk värmen till medeltemperatur.

  Stek rödspättafiléerna ett par minuter på ena sidan och någon minut på andra sidan så de blir genomstekta men utan att ramla sönder helt. Salta och peppra på båda sidor efter behag.

  Lägg över de färdigstekta rödspättafiléerna på ett fat.

  (Tänk på att använda rejält med smör så det inte fastnar. Stek på medeltemperatur. Vänta inte för länge med att vända för fisken går lätt sönder. Att fisken ramlar sönder betyder att den är färdigstekt och lite till. Fisken är förstås lika god även om den går sönder men finare att servera om filéerna håller ihop någorlunda.)

 3. Gör citronsåsen enligt receptet på citronsåsen.

  På fatet som du lagt rödspättafiléerna på kan det samlas vätska på botten. Blanda gärna ner den i citronsåsen. Likaså om det blev smör kvar i stekpannan kan du blanda ner det i såsen.

 4. Skär citronen i klyftor. Servera sedan den stekta rödspättan med citronsåsen, kokt potatis, kokt broccoli och citronklyftorna.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis och kokt broccoli samt gärna en klyfta citron eller lime.

LCHF LCHF Tips:

Servera utan potatis och uteslut mjöl i såsen.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Lunch |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Firat
Hahahah alltså här enda man fick var ju på hur man kokar potatis och steker fisk i pannan. Recept för såsen fanns ej. Fyffan så dåliga ni är 🤣🤣🤣
✏️ Skrivet av Yngve G
Smaskens med Rödspätta till både vardags och fest. Panerad, stekt Rödspätta kryddad med salt och citronpeppar, gröna ärter och potatismos.
✏️ Skrivet av knut
Väldigt go´ mat alltså 10 poäng!!!
✏️ Skrivet av Ellie
Kul att se att en av mina favorit rätter är med bland recepten! Ibland är det skönt att hitta ett recept, eller ett middagstips, som INTE kräver bechamelsås etc.. Keep ut the good work!
✏️ Skrivet av Zet Enochsson
Lite dumt att det inte står något recept på såsen (vill jag köpa färdigmat letar jag inte recept på nätet). Det är enkelt att röra ihop en bechamel och ha i lite pressad citron och fiskbuljong, exempelvis.

Visa alla kommentarer