Rödspätta med citronsås
Mycket gott och enkelt fisk-recept med rödspättafilé och citronsås. Serveras med kokt potatis och kokt broccoli.
Tid: 30 minuter
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner potatis
- ca 500 g broccoli
- smör att steka i
- 700-800 g filé av rödspätta
- citronpeppar
- salt
- 4 portioner varm citronsås till fisk
- ev. 1 st citron
- eller ev. 1 st lime
Glutenfritt - Uteslut mjölet i citronsåsen.
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera med kokt potatis och kokt broccoli samt gärna en klyfta citron eller lime.
LCHF Tips
Servera utan potatis och uteslut mjöl i såsen.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
️ Skrivet av
Hahahah alltså här enda man fick var ju på hur man kokar potatis och steker fisk i pannan. Recept för såsen fanns ej. Fyffan så dåliga ni är 🤣🤣🤣
️ Skrivet av
Smaskens med Rödspätta till både vardags och fest. Panerad, stekt Rödspätta kryddad med salt och citronpeppar, gröna ärter och potatismos.
️ Skrivet av
Väldigt go´ mat alltså 10 poäng!!!
️ Skrivet av
Kul att se att en av mina favorit rätter är med bland recepten! Ibland är det skönt att hitta ett recept, eller ett middagstips, som INTE kräver bechamelsås etc.. Keep ut the good work!
️ Skrivet av
Lite dumt att det inte står något recept på såsen (vill jag köpa färdigmat letar jag inte recept på nätet). Det är enkelt att röra ihop en bechamel och ha i lite pressad citron och fiskbuljong, exempelvis.