webmaster
Lax med hollandaisesås
Ugnsstekt lax med hollandaisesås är lyxigt och gott. Servera med kokt potatis och grönsaker.
Tid: 35 min
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- ca 700-800 g laxfilé
- salt
- grovmalen svartpeppar
- 4 portioner kokt potatis
- 4 portioner hollandaisesås
- ev. ca 500 g broccoli eller andra grönsaker t.ex. sallad
Glutenfritt
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
GI Tips
Ersätt potatisen med grönsaker eller ät bara lite potatis.
LCHF Tips
Servera med t.ex. kokt blomkål eller broccoli istället för potatis.
Hållbarhet och förvaring
Laxen och såsen håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Laxen går bra att värma igen men hollandaisesåsen är svår att värma och skär sig lätt, den är helt omöjlig att värma i mikro utan att den skär sig. Den går förstås äta även om den skär sig men det är ingen vacker syn.
webmaster
Svar till
Lily
️ Skrivet av
Vanlig laxfié menar du? Ja du kan alltid slänga in laxfilé i en ugnsform i ugnen. Salta och peppra, gärna citronpeppar. In i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 min.
️ Skrivet av
Går det bra med "vanlig" fryst lax men hur tillagar man den då??
webmaster
Svar till
Marcus
️ Skrivet av
Receptet är nu uppdaterat med länk till recept på äkta hollandaisesås.
Visst kan man fuska med pulversås om man har bråttom men det blir inte lika gott och det är inte heller så nyttigt med härdat fett och alla tillsatser och konstiga ämnen som pulversåser innehåller.
️ Skrivet av
Pås-hollandaise? nej tack!
️ Skrivet av
Jag gillar fisk med hollandaisessås.