
⭐ webmaster
Lägg laxfilén i en ugnssäker form. Salta och peppra.
(Jag använder bakplåtspapper så slipper jag diska så mycket.)
Ställ in laxen i mitten av ugnen i 175°C i ca 30 minuter tills laxen är genomstekt.
Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
Gör hollandaisesåsen enligt detta recept ca 15 minuter innan potatisen och laxen är klar.
Koka broccoli (eller andra grönsaker som ska kokas) i lättsaltat vatten ett par minuter under sista tiden så allt blir klart samtidigt. Om det finns plats i potatiskastrullen kan man lägga i grönsakerna där sista minuterna.
Servera, ät och njut.
GI Tips:
Ersätt potatisen med grönsaker eller ät bara lite potatis.
LCHF Tips:
Servera med t.ex. kokt blomkål eller broccoli istället för potatis.
Hållbarhet och förvaring:
Laxen och såsen håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Laxen går bra att värma igen men hollandaisesåsen är svår att värma och skär sig lätt, den är helt omöjlig att värma i mikro utan att den skär sig. Den går förstås äta även om den skär sig men det är ingen vacker syn.
| Fisk och skaldjur | GI Recept | Huvudrätter | LCHF |
Receptet är nu uppdaterat med länk till recept på äkta hollandaisesås.
Visst kan man fuska med pulversås om man har bråttom men det blir inte lika gott och det är inte heller så nyttigt med härdat fett och alla tillsatser och konstiga ämnen som pulversåser innehåller.