| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | Lunch |

Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn

Jättegod fiskfilé i ugnen med sås av bland annat vitt vin, dragon, grädde och morötter. Använd fryst eller färsk vit fiskfilé som sej, hoki eller torsk.
Fiskfilé med morötter och vitt vin
Gott och enkelt fiskrecept med vit fiskfilé som man gör i ugnen. På bilden är det färsk torskfilé och serverat med kokt pressad potatis.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 minuter, varav 25 min i ugnen
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Vintips:

Leeuwenjacht (nr 2171)

Gör så här:

  1. Tina fiskfilén om fryst används. Lägg fiskfilén i en ugnsform. Salta.

  2. Hetta upp en klick smör i en kastrull. Skala och hacka löken. Stek löken i smöret på medelvärme så att löken blir mjuk och genomskinlig.

  3. Skala och skiva morötter. Skär selleri i skivor om du valt att ha med selleri.

  4. Tillsätt morotsskivor, ev. selleri, citronpeppar, dragon, vitpeppar, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.

  5. Häll såsen över fiskfilén.

  6. Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225°C.

    Servera gärna med kokt pressad potatis eller kokt ris som suger upp den goda såsen bra.

Beskrivande bilder

torskfilé
1. Torskfilé.
smält smör
2.1. Smält smör.
hackad röd lök
2.2. Hackad röd lök.
stek löken i smöret
2.3. Stek löken i smöret.
färdigstekt lök
2.4. Färdigstekt lök.
morötter i skivor
3.1. Morötter i skivor.
selleri i skivor
3.2. Selleri i skivor.
tillsätt resten av ingredienserna
4.1. Tillsätt resten av ingredienserna.
låt koka upp
4.2. Låt koka upp.
redo för ugnen
5. Redo för ugnen.
i ugnen
6.1. I ugnen.
färdigt att servera
6.2. Färdigt att servera.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis, gärna pressad och kokt broccoli.