Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn

Jättegod fiskfilé i ugnen med sås av bland annat vitt vin, dragon, grädde och morötter. Använd fryst eller färsk vit fiskfilé som sej, hoki eller torsk.
Fiskfilé med morötter och vitt vin
Gott och enkelt fiskrecept med vit fiskfilé som man gör i ugnen. På bilden är det färsk torskfilé och serverat med kokt pressad potatis.
Timglas Tid: 45 minuter, varav 25 min i ugnen
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Tina fiskfilén om fryst används. Lägg fiskfilén i en ugnsform. Salta.

    torskfilé
    Torskfilé.
  2. Hetta upp en klick smör i en kastrull. Skala och hacka löken. Stek löken i smöret på medelvärme så att löken blir mjuk och genomskinlig.

    smält smör
    Smält smör.
    hackad röd lök
    Hackad röd lök.
    stek löken i smöret
    Stek löken i smöret.
    färdigstekt lök
    Färdigstekt lök.
  3. Skala och skiva morötter. Skär selleri i skivor om du valt att ha med selleri.

    morötter i skivor
    Morötter i skivor.
    selleri i skivor
    Selleri i skivor.
  4. Tillsätt morotsskivor, ev. selleri, citronpeppar, dragon, vitpeppar, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.

    tillsätt resten av ingredienserna
    Tillsätt resten av ingredienserna.
    låt koka upp
    Låt koka upp.
  5. Häll såsen över fiskfilén.

    redo för ugnen
    Redo för ugnen.
  6. Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225°C.

    Servera gärna med kokt pressad potatis eller kokt ris som suger upp den goda såsen bra.

    i ugnen
    I ugnen.
    färdigt att servera
    Färdigt att servera.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis, gärna pressad och kokt broccoli.

Kommentarer till Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Anders ✏️ Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillade receptet! :) Varsågod!
✏️ Skrivet av Anders
Enkelt och supergott! Tack för receptet Susanne.
💬 Svar till Mats ✏️ Skrivet av Susanne
Roligt att veta att du tycker så! :) Ja det kommer fler fiskrecept.
✏️ Skrivet av Mats
Jättegott!! Ett av de bästa fiskrecept i samlingen:) du är grym! Får gärna publicera fler fiskrecept på torsk, hoki, sej.
💬 Svar till Anne ✏️ Skrivet av Susanne
Nej jag tror det går bra att bara multiplicera.
✏️ Skrivet av Anne
Det här var smaskens. Hade hokifile Är det lätt att tredubbla receptet? Är det i så fall någon ingrediens man behöver öka eller minska på? Tack för suveräna tips
✏️ Skrivet av Annette
Wow, det här var det bästa fisk-recept jag provat på länge!!!! Hade inte rödlök eller fond, så jag använde purjolök och en fiskbuljong tärning istället. Denna rätt blev verkligen ÄLSKAD av alla i familjen och passar både till vardagsmiddag och finmiddag. Tack Susanne för en jättebra site, jag har provat massor av dina recept och aldrig varit besviken!
✏️ Skrivet av Lars
Klart man skall äta torsk, det finns väldigt mycket av den. Men det är lätt att ha en åsikt utan att varit på havet..
Tack för ett gott recept
✏️ Skrivet av Ellen
tack för en kanon recept... la till persilja och koriander. tillsammans med morötterna blev det palsternacka. det blev mkt gott! enkelt vardagsrecept som funkar även till fest! en ny favorit som är lätt att variera. tack!
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Natasja: Tack för din synpunkt, jag har nu ändrat i receptet så att hoki och sej föreslås i första hand och jag har även bytt namn på själva receptet från "Torskfilé med morötter..." till "Fisk med morötter..". Jag håller med om att det är onödigt att äta utrotningshotad fisk, särskilt när hoki och sej både är billigare och minst lika gott!

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | Lunch |