Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn

Jättegod fiskfilé i ugnen med sås av bland annat vitt vin, dragon, grädde och morötter. Använd fryst eller färsk vit fiskfilé som sej, hoki eller torsk.
Fiskfilé med morötter och vitt vin
Tid: 45 minuter, varav 25 min i ugnen
3 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i 25 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Tina fiskfilén om fryst används. Lägg fiskfilén i en ugnsform. Salta.

    torskfilé
    Torskfilé.
  2. Hetta upp en klick smör i en kastrull. Skala och hacka löken. Stek löken i smöret på medelvärme så att löken blir mjuk och genomskinlig.

    smält smör
    Smält smör.
    hackad röd lök
    Hackad röd lök.
    stek löken i smöret
    Stek löken i smöret.
    färdigstekt lök
    Färdigstekt lök.
  3. Skala och skiva morötter. Skär selleri i skivor om du valt att ha med selleri.

    morötter i skivor
    Morötter i skivor.
    selleri i skivor
    Selleri i skivor.
  4. Tillsätt morotsskivor, ev. selleri, citronpeppar, dragon, vitpeppar, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.

    tillsätt resten av ingredienserna
    Tillsätt resten av ingredienserna.
    låt koka upp
    Låt koka upp.
  5. Häll såsen över fiskfilén.

    redo för ugnen
    Redo för ugnen.
  6. Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225°C.

    Servera gärna med kokt pressad potatis eller kokt ris som suger upp den goda såsen bra.

    i ugnen
    I ugnen.
    färdigt att servera
    Färdigt att servera.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med kokt potatis, gärna pressad och kokt broccoli.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Svar till Anders Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillade receptet! :) Varsågod!
Skrivet av Anders
Enkelt och supergott! Tack för receptet Susanne.
Svar till Mats Skrivet av Susanne
Roligt att veta att du tycker så! :) Ja det kommer fler fiskrecept.
Skrivet av Mats
Jättegott!! Ett av de bästa fiskrecept i samlingen:) du är grym! Får gärna publicera fler fiskrecept på torsk, hoki, sej.
Svar till Anne Skrivet av Susanne
Nej jag tror det går bra att bara multiplicera.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest