| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | Lunch |

Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn

Jättegod fiskfilé i ugnen med sås av bland annat vitt vin, dragon, grädde och morötter. Använd fryst eller färsk vit fiskfilé som sej, hoki eller torsk.
Fiskfilé med morötter och vitt vin
Gott och enkelt fiskrecept med vit fiskfilé som man gör i ugnen. På bilden är det färsk torskfilé och serverat med kokt pressad potatis.
Timglas Tid: 45 minuter, varav 25 min i ugnen
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Tina fiskfilén om fryst används. Lägg fiskfilén i en ugnsform. Salta.

    torskfilé
    Torskfilé.
  2. Hetta upp en klick smör i en kastrull. Skala och hacka löken. Stek löken i smöret på medelvärme så att löken blir mjuk och genomskinlig.

    smält smör
    Smält smör.
    hackad röd lök
    Hackad röd lök.
    stek löken i smöret
    Stek löken i smöret.
    färdigstekt lök
    Färdigstekt lök.
  3. Skala och skiva morötter. Skär selleri i skivor om du valt att ha med selleri.

    morötter i skivor
    Morötter i skivor.
    selleri i skivor
    Selleri i skivor.
  4. Tillsätt morotsskivor, ev. selleri, citronpeppar, dragon, vitpeppar, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.

    tillsätt resten av ingredienserna
    Tillsätt resten av ingredienserna.
    låt koka upp
    Låt koka upp.
  5. Häll såsen över fiskfilén.

    redo för ugnen
    Redo för ugnen.
  6. Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225°C.

    Servera gärna med kokt pressad potatis eller kokt ris som suger upp den goda såsen bra.

    i ugnen
    I ugnen.
    färdigt att servera
    Färdigt att servera.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis, gärna pressad och kokt broccoli.

Kommentarer till Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn

Skriv en kommentar

person Svar till Anders penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillade receptet! :) Varsågod!
penna Skrivet av Anders
Enkelt och supergott! Tack för receptet Susanne.
person Svar till Mats penna Skrivet av Susanne
Roligt att veta att du tycker så! :) Ja det kommer fler fiskrecept.

Läs alla 14 kommentarer