| Grönsaker |

Bladselleri

bladselleri
Bladselleri

pil Recept med Bladselleri

Bladselleri kallas även stjälkselleri och blekselleri.

Bladselleri är en krispig grönsak med aromatisk doft som innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler som kalium, kalcium och magnesium.

Bladselleri kan användas rå i t.ex. sallader eller i soppor, kött- och fiskrätter.

Bladselleri sköljes och ev. skalar man stammarna om de är grova.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Celery

Hitta Finns i affären:

Bladselleri finns i grönsaksdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvaras i tätslutande förpackning i kylen ca 2 dagar. Bladselleri vissnar lätt i rumstemperatur.

Byt ut Ersätt med:

Rotselleri smakmässigt, annars någon annan grönsak som gurka om den ska ätas rå.

Liknande ingredienser


Rotsaksgratäng

Rotsaksgratäng

Recept på rotsaksgratäng. En mycket god och lyxig gratäng. Potatis skalas och skärs i tunna skivor.

klocka Tid: 1 timme och 15 min, varav 50 minuter i ugnen
grönsaker i ugn

Ugnsstekta grönsaker

Recept på ugnsstekta grönsaker. Lätt, nyttigt och gott!

klocka Tid: 40 minuter, varav 25 i ugnen.