Fänkål

Fänkål är en ca 1,5 m hög växt som till utseende påminner om dill men mycket större. Fänkålens frö och själva grönsaken har en smak som påminner om lakrits.
Fänkål som är fänkålsörtens torkade frö används till matbröd, fisk- och grönsaksrätter.
Själva grönsaken kan användas både rå (i sallader) och tillagad (kokt eller ugnsstekt).
Grönsaken fänkål skäres på längden om man vill ha stora skivor. Skär man på tvären delar den sig i strimlor.
Fänkål innehåller mycket C-vitamin.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fänkål.
Energi: | 29 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 1.8 g |
Protein: | 2.8 g |
Fett: | 0.4 g |
Fibrer: | 3.3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Vad väger fänkål?
Måttomvandla fänkål mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Rotfrukter |