| Rotfrukter |

Fänkål

fänkål
Fänkål.

pil Recept med Fänkål

Fänkål är en ca 1,5 m hög växt som till utseende påminner om dill men mycket större. Fänkålens frö och själva grönsaken har en smak som påminner om lakrits.

Fänkål som är fänkålsörtens torkade frö används till matbröd, fisk- och grönsaksrätter.

Själva grönsaken kan användas både rå (i sallader) och tillagad (kokt eller ugnsstekt).

Grönsaken fänkål skäres på längden om man vill ha stora skivor. Skär man på tvären delar den sig i strimlor.

Fänkål innehåller mycket C-vitamin.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

fennel

Hitta Finns i affären:

Fröet fänkål finns på kryddhyllan. Grönsaken fänkål finns i grönsaksdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Kryddan fänkål kan förvaras i flera år. Grönsaken fänkål förvaras i kylskåp flera veckor och i rumstemperatur några dagar.

Byt ut Ersätt med:

Grönsaken fänkål kan ersättas med endiver och kryddan fänkål (för lakritssmaken).

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser