| GI Recept | Tillbehör |

Ugnsstekta grönsaker

Kalasgott GI-recept. Jättegott och nyttigt!
grönsaker i ugn
Gott och enkelt recept med lågt GI. På bilden ses tomater, paprika, silverlök, schalottenlök, champinjoner, blekselleri.
Timglas Tid: 40 minuter, varav 25 i ugnen.
Portioner Ta så mycket du vill
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Välj bland följande grönsaker:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Vintips:

Rowberry (nr 12120)

Gör så här:

Välj de grönsaker du har hemma och som du tycker om ifrån listan ovan eller andra.

Skär morötter i halvor, blekselleri i skivor, skala och skär lök i halvor (små schalottenlökar kan man rosta hela).

Champinjoner kan rostas hela. Tomater kan man halvera.

Paprika kan man skära i större bitar. Zucchini skärs i stora skivor.

Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olja.

Strö över salt och örtkryddor och rör om.

Rosta mitt i ugnen i 200 grader, ca 25 minuter.

servera Serveringstips:

Servera med en köttbit, t.ex. entrecote, karrékotlett, kycklingfilé, fläskkotlett och ev. någon sås t.ex. rödvinssås eller örtsås.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Christine  
Jag har testat det här nu.
Var helt okej :) Görs nog fler gånger.
   kommentar  Skrivet av  Ulrika  
Idag slängde jag in Hela mycket små mandelpotatisar i ugnen, i med lite kålrot(för mammas skull) och lite morötter på slutet. Serverade de gudomliga potatisarna till stekt lax och kall sås (endast turkisk yoghurt, dill, citronpeppar, lime och citronsaft)

Jag brukar slänga i Haricots Verts och vitlöksklyftor, fetaost, potatis som sagt, fänkål(se bara upp för den starka doft som fyller hushållet), små rödbetor osv.
   kommentar  Skrivet av  jane  
Blir extra gott med en skvätt balsam vinäger på grönsakerna innan man stoppar dem i ugnen. Använd gärna färsk timjan, ger mycket mer smak. Supergott!
   kommentar  Skrivet av  Christian  
Var helt okej faktist. Kommer göras om fler gånger.
   kommentar  Skrivet av  Susanne  
Svar till Annsofie: Ja det stämmer. Generellt kan man säga att ju mindre tuggmotstånd desto högre GI på grönsaken/rotfrukten och tuggmotståndet minskar ju längre man kokar eller steker grönsaken i ugnen.
   kommentar  Skrivet av  Annsofie  
Jag har läst någonstans att tillagde grönsaker i ugn har högre GI än de som inte är det. Stämmer det?
   kommentar  Skrivet av  Sanna  
Det här är fruktansvärt gott.
   kommentar  Skrivet av  Karin  
Färsk fänkål och kokta rödbetor är också en goda grönsaker att steka i ugnen, testa vetja...
   kommentar  Skrivet av  Lena  
Brukar använda:potatis,morot,rotselleri,palsternacka och scharlottenlök,jättegott.
   kommentar  Skrivet av  Anneli  
så mumsigt gott...gör denna rätt ofta.