Ugnsstekta grönsaker

Kalasgott GI-recept. Jättegott och nyttigt!
grönsaker i ugn
Gott och enkelt recept med lågt GI. På bilden ses tomater, paprika, silverlök, schalottenlök, champinjoner, blekselleri.
Timglas Tid: 40 minuter, varav 25 i ugnen.
Portioner Ta så mycket du vill
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Välj bland följande grönsaker:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Välj de grönsaker du har hemma och som du tycker om ifrån listan ovan eller andra.

Skär morötter i halvor, blekselleri i skivor, skala och skär lök i halvor (små schalottenlökar kan man rosta hela).

Champinjoner kan rostas hela. Tomater kan man halvera.

Paprika kan man skära i större bitar. Zucchini skärs i stora skivor.

Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olja.

Strö över salt och örtkryddor och rör om.

Rosta mitt i ugnen i 200 grader, ca 25 minuter.

servera Serveringstips:

Servera med en köttbit, t.ex. entrecote, karrékotlett, kycklingfilé, fläskkotlett och ev. någon sås t.ex. rödvinssås eller örtsås.

Se även dessa recept

| GI Recept | Tillbehör |

Kommentarer till Ugnsstekta grönsaker

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Christine
Jag har testat det här nu.
Var helt okej :) Görs nog fler gånger.
✏️ Skrivet av Ulrika
Idag slängde jag in Hela mycket små mandelpotatisar i ugnen, i med lite kålrot(för mammas skull) och lite morötter på slutet. Serverade de gudomliga potatisarna till stekt lax och kall sås (endast turkisk yoghurt, dill, citronpeppar, lime och citronsaft)

Jag brukar slänga i Haricots Verts och vitlöksklyftor, fetaost, potatis som sagt, fänkål(se bara upp för den starka doft som fyller hushållet), små rödbetor osv.
✏️ Skrivet av jane
Blir extra gott med en skvätt balsam vinäger på grönsakerna innan man stoppar dem i ugnen. Använd gärna färsk timjan, ger mycket mer smak. Supergott!
✏️ Skrivet av Christian
Var helt okej faktist. Kommer göras om fler gånger.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Annsofie: Ja det stämmer. Generellt kan man säga att ju mindre tuggmotstånd desto högre GI på grönsaken/rotfrukten och tuggmotståndet minskar ju längre man kokar eller steker grönsaken i ugnen.