| Tillbehör |

Rotsaksgratäng

Lyxig och god rotsaksgratäng med potatis, morötter, selleri, lök och ost.
Rotsaksgratäng
Rotsaksgratäng - potatis, morötter och selleri i gratäng i ugn.
Timglas Tid: 1 timme och 15 min, varav 50 minuter i ugnen
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Hacka löken. Skala potatis och skär i tunna skivor. Skala morötter och skär i tunna skivor. Skär selleri i små bitar. (Det går också bra med rotselleri.) Riv osten.

Lägg ner allt detta i en ugnssäker form genom att varva de olika ingredienserna: ta ett lager i taget och salta och peppra och strö på lite ost och klicka över smör eller ringla över olja. Spara hälften av osten och strö på överst.

Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 50 minuter.

servera Serveringstips:

Servera gärna med något gott kött och sås.

glödlampa Tips:

Gör gärna dubbel sats.

Kommentarer till Rotsaksgratäng

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Susanne
Svar till Babs: Jag brukar äta den till kött och sås, precis som andra potatisrätter, men visst går den att äta som den är också om man vill det.
penna Skrivet av Babs
Serveras den utan något till?
penna Skrivet av Marie
Så gott så!!Jag tycker det passar lika bra till vardag som fest!!Tack för detta recept!

Läs alla 4 kommentarer