Rotsaksgratäng

Lyxig och god rotsaksgratäng med potatis, morötter, selleri, lök och ost.
Rotsaksgratäng
Rotsaksgratäng - potatis, morötter och selleri i gratäng i ugn.
Timglas Tid: 1 timme och 15 min, varav 50 minuter i ugnen
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Hacka löken. Skala potatis och skär i tunna skivor. Skala morötter och skär i tunna skivor. Skär selleri i små bitar. (Det går också bra med rotselleri.) Riv osten.

Lägg ner allt detta i en ugnssäker form genom att varva de olika ingredienserna: ta ett lager i taget och salta och peppra och strö på lite ost och klicka över smör eller ringla över olja. Spara hälften av osten och strö på överst.

Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 50 minuter.

servera Serveringstips:

Servera gärna med något gott kött och sås.

glödlampa Tips:

Gör gärna dubbel sats.

Se även dessa recept

| Tillbehör |

Kommentarer till Rotsaksgratäng

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Babs: Jag brukar äta den till kött och sås, precis som andra potatisrätter, men visst går den att äta som den är också om man vill det.
✏️ Skrivet av Babs
Serveras den utan något till?
✏️ Skrivet av Marie
Så gott så!!Jag tycker det passar lika bra till vardag som fest!!Tack för detta recept!
✏️ Skrivet av betty
detta va den gåaste om jag har ätit