Rotsaksgratäng

Lyxig och god rotsaksgratäng med potatis, morötter, selleri, lök och ost.
Rotsaksgratäng
Rotsaksgratäng - potatis, morötter och selleri i gratäng i ugn.
Tid: 1 timme och 15 min, varav 50 minuter i ugnen
3 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i 50 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Hacka löken. Skala potatis och skär i tunna skivor. Skala morötter och skär i tunna skivor. Skär selleri i små bitar. (Det går också bra med rotselleri.) Riv osten.

Lägg ner allt detta i en ugnssäker form genom att varva de olika ingredienserna: ta ett lager i taget och salta och peppra och strö på lite ost och klicka över smör eller ringla över olja. Spara hälften av osten och strö på överst.

Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 50 minuter.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera gärna med något gott kött och sås.

Tips & tricks

Gör gärna dubbel sats.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Susanne
Svar till Babs: Jag brukar äta den till kött och sås, precis som andra potatisrätter, men visst går den att äta som den är också om man vill det.
Skrivet av Babs
Serveras den utan något till?
Skrivet av Marie
Så gott så!!Jag tycker det passar lika bra till vardag som fest!!Tack för detta recept!
Skrivet av betty
detta va den gåaste om jag har ätit

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest