| Fisk och skaldjur |

Baconinlindad fisk

God och enkel fiskrätt som dessutom är vacker. Passar både till vardag och fest!
baconinlindad fisk
Baconinlindad torskfilé serverad med potatis- och broccolimos! Mycket gott!
Timglas Tid: 30 min
Portioner 3-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Potatis- och broccolimos:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Låten fisken tina om den är fryst.

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Det brukar ta 10-15 min beroende på storleken på potatisbitarna.

Dela fisken i 3-4 bitar. Salta och peppra.

Linda baconskivorna runt fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform.

Ställ in i mitten av ugnen i 250°C i 10 min.

Skär broccolin i mindre bitar. När potatisen känns mjuk och nästintill klar så låt broccolin koka med potatisen de sista 2-3 minuterna. Häll av vattnet.

Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar. Kör med mixer till en slät massa.

baconinlindad fisk steg 1-3
1. Linda bacon runt fiskbitarna och lägg i en ugnsform. 2. Den färdiga fisken. 3. Kör med mixer till potatis- och broccolimos.

servera Serveringstips:

Servera gärna med citron eller lime i skivor eller klyftor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven mat i kylskåp, håller sig minst 5 dygn. Går bra att värma upp igen.

Kommentarer till Baconinlindad fisk

Skriv en kommentar

person Svar till Christina penna Skrivet av Susanne
Ja bacon är gott till mycket! Det finns t.o.m. en kokbok som heter "Allt blir godare med bacon" fast den tycker jag nog tar det lite för långt 😉. Kul att du tyckte om receptet!
penna Skrivet av Christina
Jättegott. Var först lite skeptisk mot bacon till fisk men tji fick jag. Detta kommer att göras många gånger. Moset var också kalasgott. Gubben och jag åt och njöt. Tack för suveräna recept.
person Svar till Louise penna Skrivet av Susanne
Kul att ni tyckte om det! Ja vissa tycker lingon är gott till det mesta ;) Tack för att du skrev!

Läs alla 13 kommentarer