| Fisk och skaldjur |

Baconinlindad fisk

God och enkel fiskrätt som dessutom är vacker. Passar både till vardag och fest!
baconinlindad fisk
Baconinlindad torskfilé serverad med potatis- och broccolimos! Mycket gott!
Timglas Tid: 30 min
Portioner 3-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Potatis- och broccolimos:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Rua Pinot Noir (nr 6265)

Gör så här:

Låten fisken tina om den är fryst.

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Det brukar ta 10-15 min beroende på storleken på potatisbitarna.

Dela fisken i 3-4 bitar. Salta och peppra.

Linda baconskivorna runt fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform.

Ställ in i mitten av ugnen i 250°C i 10 min.

Skär broccolin i mindre bitar. När potatisen känns mjuk och nästintill klar så låt broccolin koka med potatisen de sista 2-3 minuterna. Häll av vattnet.

Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar. Kör med mixer till en slät massa.

baconinlindad fisk steg 1-3
1. Linda bacon runt fiskbitarna och lägg i en ugnsform. 2. Den färdiga fisken. 3. Kör med mixer till potatis- och broccolimos.

servera Serveringstips:

Servera gärna med citron eller lime i skivor eller klyftor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven mat i kylskåp, håller sig minst 5 dygn. Går bra att värma upp igen.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Christina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja bacon är gott till mycket! Det finns t.o.m. en kokbok som heter "Allt blir godare med bacon" fast den tycker jag nog tar det lite för långt 😉. Kul att du tyckte om receptet!
   kommentar  Skrivet av  Christina  
Jättegott. Var först lite skeptisk mot bacon till fisk men tji fick jag. Detta kommer att göras många gånger. Moset var också kalasgott. Gubben och jag åt och njöt. Tack för suveräna recept.
 svar  Svar till  Louise    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att ni tyckte om det! Ja vissa tycker lingon är gott till det mesta ;) Tack för att du skrev!
   kommentar  Skrivet av  Louise  
Mycket god maträtt!
Tyckte att kombinationen lät speciell och ville därför testa.
Maken (som är från Blekinge) tog lingon till!
Jag tyckte att det var gott som det var.
 svar  Svar till  Lilja    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag tror det skulle fungera med lax. Bacon passar väl till allt? ;) Skriv gärna hur det blev om du provar!

Skriv och läs alla 13 kommentarer