| Fisk och skaldjur |

Baconinlindad fisk

God och enkel fiskrätt som dessutom är vacker. Passar både till vardag och fest!
baconinlindad fisk
Baconinlindad torskfilé serverad med potatis- och broccolimos! Mycket gott!
Timglas Tid: 30 min
Portioner 3-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Potatis- och broccolimos:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Rua Pinot Noir (nr 6265)

Gör så här:

Låten fisken tina om den är fryst.

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Det brukar ta 10-15 min beroende på storleken på potatisbitarna.

Dela fisken i 3-4 bitar. Salta och peppra.

Linda baconskivorna runt fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform.

Ställ in i mitten av ugnen i 250°C i 10 min.

Skär broccolin i mindre bitar. När potatisen känns mjuk och nästintill klar så låt broccolin koka med potatisen de sista 2-3 minuterna. Häll av vattnet.

Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar. Kör med mixer till en slät massa.

baconinlindad fisk steg 1-3
1. Linda bacon runt fiskbitarna och lägg i en ugnsform. 2. Den färdiga fisken. 3. Kör med mixer till potatis- och broccolimos.

servera Serveringstips:

Servera gärna med citron eller lime i skivor eller klyftor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven mat i kylskåp, håller sig minst 5 dygn. Går bra att värma upp igen.