Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Det brukar ta 10-15 min beroende på storleken på potatisbitarna.
Dela fisken i 3-4 bitar. Salta och peppra.
Linda baconskivorna runt fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform.
Ställ in i mitten av ugnen i 250°C i 10 min.
Skär broccolin i mindre bitar. När potatisen känns mjuk och nästintill klar så låt broccolin koka med potatisen de sista 2-3 minuterna. Häll av vattnet.
Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar. Kör med mixer till en slät massa.
Servera gärna med citron eller lime i skivor eller klyftor.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven mat i kylskåp, håller sig minst 5 dygn. Går bra att värma upp igen.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Christina
️ Skrivet av Susanne
Ja bacon är gott till mycket! Det finns t.o.m. en kokbok som heter "Allt blir godare med bacon" fast den tycker jag nog tar det lite för långt 😉. Kul att du tyckte om receptet!
️ Skrivet av Christina
Jättegott. Var först lite skeptisk mot bacon till fisk men tji fick jag. Detta kommer att göras många gånger. Moset var också kalasgott. Gubben och jag åt och njöt. Tack för suveräna recept.
webmaster
Svar till
Louise
️ Skrivet av Susanne
Kul att ni tyckte om det! Ja vissa tycker lingon är gott till det mesta ;) Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Louise
Mycket god maträtt!
Tyckte att kombinationen lät speciell och ville därför testa.
Maken (som är från Blekinge) tog lingon till!
Jag tyckte att det var gott som det var.
webmaster
Svar till
Lynx
️ Skrivet av Susanne
Jag tror det skulle fungera med lax. Bacon passar väl till allt? ;) Skriv gärna hur det blev om du provar!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl