| Fisk och skaldjur |

Hokifilé

hokifilé
Hokifilé finns att köpa i frysdisken.

pil Recept med Hokifilé

Hokfilé är filé av Hoki, en fisk som lever i sydvästra Stilla havet och vid Australiens och Nya Zeelands kuster.

Hoki är en populär matfisk.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Hokifilé:

  • Medium: 52°C
  • Genomstekt: 56°C

Tillagningstips

Generellt är en långsam tillagning på låg temperatur, 100-125°C i mitten av ugnen att föredra eftersom fisken då blir jämnt tillagad och fiskköttet blir saftigt.

Om det är tunna filéer kan snabb tillagning på hög värme i stekpanna passa bättre om man vill ha en yta, men steker man för länge är det lätt att fisken blir torr.

Om man har lite tjockare filébitar och vill ha en yta men ändå saftigt fiskkött inuti så kan man steka först på hög värme för att få ytan och sedan fortsätta tillagningen i ca 125°C i mitten av ugnen.

Utan termometer kan du se att fisken är klar antingen genom att testa med en gaffel att fiskköttet lätt delar sig eller att kolla att fiskköttet är vitt och ogenomskinligt.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Fryst hokifilé finns i frysdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Fryst hokifilés hållbarhet se förpackningen.

Byt ut Ersätt med:

Torskfilé, sejfilé, annan vit fiskfilé.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


baconinlindad fisk

Baconinlindad fisk

Recept på baconinlindad fisk serverad med broccolimos. Gott och enkelt. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 min