Hokifilé

Recept med Hokifilé
Näringsvärden
Hokifilé är filé av Hoki, en fisk som lever i sydvästra Stilla havet och vid Australiens och Nya Zeelands kuster.
Hoki är en populär matfisk.
Tillagning
Fisk kan stekas, kokas eller grillas. Använd gärna termometer för ett perfekt resultat.
Innertemperatur
För att veta när fisken är lagom tillagad, stoppa in en digital termometer med spetsens mitt i (den största) fiskbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för hokifilé:
- Medium: 52°C
- Genomstekt: 56°C
Tillagningstips
Generellt är en långsam tillagning på låg temperatur, 100-125°C i mitten av ugnen att föredra eftersom fisken då blir jämnt tillagad och fiskköttet blir saftigt.
Om det är tunna filéer kan snabb tillagning på hög värme i stekpanna passa bättre om man vill ha en yta, men steker man för länge är det lätt att fisken blir torr.
Om man har lite tjockare filébitar och vill ha en yta men ändå saftigt fiskkött inuti så kan man steka först på hög värme för att få ytan och sedan fortsätta tillagningen i ca 125°C i mitten av ugnen.
Utan termometer kan du se att fisken är klar antingen genom att testa med en gaffel att fiskköttet lätt delar sig eller att kolla att fiskköttet är vitt och ogenomskinligt.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av hokifilé.
Energi: | 70 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 16 g |
Fett: | 0.4 g |
Fibrer: | 0 g |
Natrium: | 200 mg |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:

Baconinlindad fisk
Recept på baconinlindad fisk serverad med broccolimos. Gott och enkelt. Bilder steg för steg.
