Pepparrotslax




Ingredienser:
- 800-1 000 g frysta wokgrönsaker
- 800-1 000 g laxfilé i bit
- 3 dl vispgrädde
- 1-2 msk riven pepparrot
- 2 msk fiskfond
- 0,5 tsk salt
- flingsalt
- eller vanligt salt

Utrustning:
- 1 st ugnsform
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Lägg grönsakerna i en ugnsform. Wokgrönsaker behöver inte tinas. Om du använder färska morötter, blomkål och broccoli så skär dessa i mindre bitar.
Lägg laxfilébiten ovanpå. Om fryst laxfilé används så tina den först.
- 800-1 000 g frysta wokgrönsaker
- 800-1 000 g laxfilé i bit
Wokgrönsaker. Laxfilé. -
Vispa ihop grädde, pepparrot, fiskfond och salt så att det blandas väl. Smaka av och tillsätt ev. mer pepparrot och salt.
- 3 dl vispgrädde
- 1-2 msk riven pepparrot
- 2 msk fiskfond
- 0,5 tsk salt
Pepparrot. Blanda. -
Häll gräddblandningen över fisken och grönsakerna. Strö över flingsalt eller vanligt salt.
Häll över laxen. -
Tillaga mitt i ugnen i 200°C i ca 40 minuter eller tills laxen är genomstekt.
Stek i ugnen. Färdiglagad.
Serveringstips:
Servera med kokt ris, bulgur eller quinoa.
GI Tips:
Servera med fullkornsris, fullkornsbulgur eller quinoa.
LCHF Tips:
Servera som det är.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig i kylskåp minst 5 dygn.
| Fisk och skaldjur | GI Recept | Huvudrätter | LCHF | Lunch |
1/2 dl finstrimmlad rödbätta
1/2 dl finstrimmlad palsternacka
1 dl purjolök.
Bjudrätt!! Jättegott!!