| Fisk och skaldjur | GI Recept | Huvudrätter | LCHF | Lunch |

Pepparrotslax

Mycket gott och enkelt recept med laxfilé, pepparrot och grönsaker.
Lax med pepparrot
Laxfilé och wokgrönsaker i sås med smak av pepparrot. Ett recept med lågt GI / LCHF. Följer man inte LCHF kan man även servera med t.ex. kokt ris.
Timglas Tid: 50 min, varav 40 min i ugnen
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Leth Duett Riesling Veltliner (nr 4587)

Gör så här:

  1. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Wokgrönsaker behöver inte tinas. Om du använder färska morötter, blomkål och broccoli så skär dessa i mindre bitar.

    Lägg laxfilébiten ovanpå. Om fryst laxfilé används så tina den först.

  2. Vispa ihop grädde, pepparrot, fiskfond och salt så att det blandas väl. Smaka av och tillsätt ev. mer pepparrot och salt.

  3. Häll gräddblandningen över fisken och grönsakerna. Strö över flingsalt eller vanligt salt.

  4. Tillaga mitt i ugnen i 200°C i ca 40 minuter eller tills laxen är genomstekt.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 pepparrotslax
1.1. Wokgrönsaker.
instruktion steg 1.2 pepparrotslax
1.2. Laxfilé.
instruktion steg 2.1 pepparrotslax
2.1. Pepparrot.
instruktion steg 2.2 pepparrotslax
2.2. Blanda.
instruktion steg 3 pepparrotslax
3. Häll över laxen.
instruktion steg 4.1 pepparrotslax
4.1. Stek i ugnen.
instruktion steg 4.2 pepparrotslax
4.2. Färdiglagad.

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris, bulgur eller quinoa.

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, fullkornsbulgur eller quinoa.

LCHF LCHF Tips:

Servera som det är.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig i kylskåp minst 5 dygn.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

penna Skrivet av Maria
Med en bädd på purjolök och morötter (resten som vanligt) blir det SUPERGOTT!!!!!!
penna Skrivet av Christina
Jättegott! Jag bytte ut grönsaker o pepparrot mot mina egna favoriter: blomkål/broccoli/morot, strödde finhackad röd chili (mild)o raspat citronskal över laxen 2:a ggr jag lagade rätten. Bra grundrecept som går att variera hur mycket som helst.
penna Skrivet av Roger
Jag kompletterade med förstekt:
1/2 dl finstrimmlad rödbätta
1/2 dl finstrimmlad palsternacka
1 dl purjolök.
Bjudrätt!! Jättegott!!

Läs alla 7 kommentarer