Pepparrotslax

Mycket gott och enkelt recept med laxfilé, pepparrot och grönsaker.
Lax med pepparrot
Tid: 50 min, varav 40 min i ugnen
6 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Wokgrönsaker behöver inte tinas. Om du använder färska morötter, blomkål och broccoli så skär dessa i mindre bitar.

    Lägg laxfilébiten ovanpå. Om fryst laxfilé används så tina den först.

    instruktion steg 1.1 pepparrotslax
    Wokgrönsaker.
    instruktion steg 1.2 pepparrotslax
    Laxfilé.
  2. Vispa ihop grädde, pepparrot, fiskfond och salt så att det blandas väl. Smaka av och tillsätt ev. mer pepparrot och salt.

    instruktion steg 2.1 pepparrotslax
    Pepparrot.
    instruktion steg 2.2 pepparrotslax
    Blanda.
  3. Häll gräddblandningen över fisken och grönsakerna. Strö över flingsalt eller vanligt salt.

    instruktion steg 3 pepparrotslax
    Häll över laxen.
  4. Tillaga mitt i ugnen i 200°C i ca 40 minuter eller tills laxen är genomstekt.

    instruktion steg 4.1 pepparrotslax
    Stek i ugnen.
    instruktion steg 4.2 pepparrotslax
    Färdiglagad.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med kokt ris, bulgur eller quinoa.

GI Tips

Servera med fullkornsris, fullkornsbulgur eller quinoa.

LCHF Tips

Servera som det är.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig i kylskåp minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Maria
Med en bädd på purjolök och morötter (resten som vanligt) blir det SUPERGOTT!!!!!!
Skrivet av Christina
Jättegott! Jag bytte ut grönsaker o pepparrot mot mina egna favoriter: blomkål/broccoli/morot, strödde finhackad röd chili (mild)o raspat citronskal över laxen 2:a ggr jag lagade rätten. Bra grundrecept som går att variera hur mycket som helst.
Skrivet av Roger
Jag kompletterade med förstekt:
1/2 dl finstrimmlad rödbätta
1/2 dl finstrimmlad palsternacka
1 dl purjolök.
Bjudrätt!! Jättegott!!
Skrivet av Emma
Ikväll blir det 3:e gången vi gör detta! Det är såå gott:)
Skrivet av Therese
Inte min favorit. Tyvärr för den var väldigt enkel att göra. Lite för rinnig och för mycket pepparrots smak.

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest