Pepparrotslax

Mycket gott och enkelt recept med laxfilé, pepparrot och grönsaker.
Lax med pepparrot
Laxfilé och wokgrönsaker i sås med smak av pepparrot. Ett recept med lågt GI / LCHF. Följer man inte LCHF kan man även servera med t.ex. kokt ris.
Timglas Tid: 50 min, varav 40 min i ugnen
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Wokgrönsaker behöver inte tinas. Om du använder färska morötter, blomkål och broccoli så skär dessa i mindre bitar.

    Lägg laxfilébiten ovanpå. Om fryst laxfilé används så tina den först.

    instruktion steg 1.1 pepparrotslax
    Wokgrönsaker.
    instruktion steg 1.2 pepparrotslax
    Laxfilé.
  2. Vispa ihop grädde, pepparrot, fiskfond och salt så att det blandas väl. Smaka av och tillsätt ev. mer pepparrot och salt.

    instruktion steg 2.1 pepparrotslax
    Pepparrot.
    instruktion steg 2.2 pepparrotslax
    Blanda.
  3. Häll gräddblandningen över fisken och grönsakerna. Strö över flingsalt eller vanligt salt.

    instruktion steg 3 pepparrotslax
    Häll över laxen.
  4. Tillaga mitt i ugnen i 200°C i ca 40 minuter eller tills laxen är genomstekt.

    instruktion steg 4.1 pepparrotslax
    Stek i ugnen.
    instruktion steg 4.2 pepparrotslax
    Färdiglagad.

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris, bulgur eller quinoa.

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, fullkornsbulgur eller quinoa.

LCHF LCHF Tips:

Servera som det är.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig i kylskåp minst 5 dygn.

Kommentarer till Pepparrotslax

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Maria
Med en bädd på purjolök och morötter (resten som vanligt) blir det SUPERGOTT!!!!!!
penna Skrivet av Christina
Jättegott! Jag bytte ut grönsaker o pepparrot mot mina egna favoriter: blomkål/broccoli/morot, strödde finhackad röd chili (mild)o raspat citronskal över laxen 2:a ggr jag lagade rätten. Bra grundrecept som går att variera hur mycket som helst.
penna Skrivet av Roger
Jag kompletterade med förstekt:
1/2 dl finstrimmlad rödbätta
1/2 dl finstrimmlad palsternacka
1 dl purjolök.
Bjudrätt!! Jättegott!!
penna Skrivet av Emma
Ikväll blir det 3:e gången vi gör detta! Det är såå gott:)
penna Skrivet av Therese
Inte min favorit. Tyvärr för den var väldigt enkel att göra. Lite för rinnig och för mycket pepparrots smak.
penna Skrivet av Jessica
Väldigt enkelt att göra, men laxen behövde mer än 20 minuter för att bli klar. Och såsen blev lite vattnig. Annars supergott!
penna Skrivet av sofia
detta är en klar favorit. jättemumsigt!!!

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | GI Recept | Huvudrätter | LCHF | Lunch |