Pepparrot

Pepparrot har en stark pepprig smak som rå men tappar mycket av sin smak vid upphettning. För att behålla så mycket smak som möjligt tillsättes pepparroten så sent som möjligt till varm mat.
Pepparrot kan köpas färsk, som man själv sedan river ner i t.ex. såsen.
Pepparrot finns även att köpa på tub och i små burkar. Innehållet i en sådan burk är t.ex. pepparrot, vatten, vegetabilisk olja, förtjockningsmedel, surhetsreglerande medel (citronsyra) och konserveringsmedel.
Pepparrot används till kalla och varma såser, kött- och fiskrätter.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
kan innehålla tillsatser
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av pepparrot.
Energi: | 81 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 11 g |
Protein: | 5 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 7 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Måttomvandla pepparrot mellan vikt och volym
Konvertera pepparrot från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Smaksättning |

Laxrullar med pepparrot
Laxrullar med pepparrot. Recept på goda och enkla snittar. Bilder steg för steg.


Lättrimmad ugnsbakad lax
Recept på fantastiskt god Lättrimmad Ugnsbakad Lax. Bilder steg för steg!


Pepparrotslax
Mycket gott och enkelt recept med laxfilé, pepparrot och grädde. Bilder steg för steg.


Räk- och pepparrotsfyllda ägg
Recept på ägghalvor fyllda med räkor, gräslök och pepparrot. Gott och enkelt.


Sushirullar - Maki Sushi
Recept på sushirullar - maki sushi. Att göra sin egen sushi är enklare än man tror. Bilder steg för steg.


Ägghalvor med pepparrot
Recept på fina ägghalvor med räkor att servera till förrätt, buffé eller på påskbordet.
