| Förrätter | Påsk - påskmat och påskgodis |

Ägghalvor med pepparrot

Goda ägghalvor med smak av pepparrot, garnerade med räkor. Gott som förrätt eller på buffébordet.
Ägghalvor med pepparrot
Mycket goda ägghalvor med räkor och pepparrot.
Timglas Tid: 20 minuter + tid för äggen att svalna
Portioner 8 ägghalvor

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Koka äggen hårdkokta. Låt dem sedan svalna i kallt vatten. Man kan även lägga in dem i kylen.

    (Så här hårdkokar jag äggen: Jag lägger äggen i kallt vatten i kastrullen och låter det koka upp och sedan när det börjar koka så sänker jag värmen på plattan och låter det fortsätta koka 10 minuter.)

    instruktion steg 1 ägghalvor med pepparrot
    Hårdkokta ägg.
  2. Skala äggen och skär dem mitt itu på längden. Lägg dem på ett fat. Gröp ur äggulorna och lägg i en bunke.

    (Det är bra om äggen är kalla, åtminstone inte varmare än rumstemperatur när detta görs.)

    instruktion steg 2.1 ägghalvor med pepparrot
    Skalade ägg.
    instruktion steg 2.2 ägghalvor med pepparrot
    Ägghalvorna.
    instruktion steg 2.3 ägghalvor med pepparrot
    Äggulorna.
  3. Tillsätt crème fraiche, majonnäs, pepparrot, salt och vitpeppar.

    Rör till en jämn smet, äggulorna ska mosas sönder så det inte blir några stora klumpar.

    Fördela smeten i ägghalvorna.

    instruktion steg 3.1 ägghalvor med pepparrot
    Äggulor, crème fraiche, majonnäs, pepparrot, salt och vitpeppar.
    instruktion steg 3.2 ägghalvor med pepparrot
    Rör till en jämn kräm.
    instruktion steg 3.3 ägghalvor med pepparrot
    Fyllda ägghalvor.
  4. Skala räkorna och lägg två räkor på varje ägghalva. Garnera med en dillkvist.

    Förvara i kylskåpet fram till servering (inom några timmar så att inte räkorna torkar och dillen vissnar.)

    instruktion steg 4.1 ägghalvor med pepparrot
    2 räkor på varje ägghalva.
    instruktion steg 4.2 ägghalvor med pepparrot
    En dillkvist på varje.

planera Planeringstips:

Äggen kan hårdkokas 1-2 dagar innan om man vill och förvaras i kylen.

Kommentarer till Ägghalvor med pepparrot

Skriv en kommentar