
⭐ webmaster
Koka äggen så de blir hårdkokta.
Skala äggen och skär dem mitt itu på längden och lägg dem på ett fat.
Blanda crème fraiche, majonnäs, vitpeppar och salt.
Bred på ägghalvorna. Lägg 2 räkor på varje ägghalva. Lägg på en klick röd stenbitsrom och en dillkvist.
OBS! Räkorna måste vara torra annars kommer de glida av.
Servera direkt eller inom en timme.
GI Tips:
Ägghalvorna har lågt GI.
LCHF Tips:
Ägghalvorna går alldeles utmärkt att äta för den som följer LCHF.
Tips för att undvika tillsatser:
Röd stenbitsrom innehåller tyvärr många tillsatser. Uteslut den eller ersätt med någon annan garnering om du vill undvika tillsatser.
Se även upp med majonnäs. Gör gärna din egen majonnäs.
Hållbarhet och förvaring:
Ägghalvorna bör ätas direkt eftersom framförallt dillkvisten vissnar. Förvara överblivna ägghalvor i kylskåp med plastfolie över. De går att äta åtminstone i 2 dygn, även dillkvisten, men har man tillgång till färsk dill blir det snyggare med en ny dillkvist.
| Förrätter | GI Recept | LCHF | Påsk - påskmat och påskgodis |