| Förrätter | GI Recept | LCHF | Påsk - påskmat och påskgodis |

Ägghalvor

Recept på ägghalvor med räkor till förrätt eller till buffé. Mycket enkelt att göra!
Ägghalvor
Ägghalvor med räkor och röd stenbitsrom.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 12 ägghalvor

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche.
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Koka äggen så de blir hårdkokta.

    Skala äggen och skär dem mitt itu på längden och lägg dem på ett fat.

  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, vitpeppar och salt.

  3. Bred på ägghalvorna. Lägg 2 räkor på varje ägghalva. Lägg på en klick röd stenbitsrom och en dillkvist.

    OBS! Räkorna måste vara torra annars kommer de glida av.

    Servera direkt eller inom en timme.

Beskrivande bilder

hårdkokta ägg
1.1. Hårdkokta ägg.
hårdkokta ägg i halvor
1.2. Hårdkokta ägg i halvor.
crème fraiche, majonnäs, vitpeppar och salt
2.1. Crème fraiche, majonnäs, vitpeppar och salt.
blandat
2.2. Blandat.
ägghalvorna med blandningen på
3.1. Ägghalvorna med blandningen på.
räkor pålagda
3.2. Räkor pålagda.

GI GI Tips:

Ägghalvorna har lågt GI.

LCHF LCHF Tips:

Ägghalvorna går alldeles utmärkt att äta för den som följer LCHF.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Röd stenbitsrom innehåller tyvärr många tillsatser. Uteslut den eller ersätt med någon annan garnering om du vill undvika tillsatser.

Se även upp med majonnäs. Gör gärna din egen majonnäs.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Ägghalvorna bör ätas direkt eftersom framförallt dillkvisten vissnar. Förvara överblivna ägghalvor i kylskåp med plastfolie över. De går att äta åtminstone i 2 dygn, även dillkvisten, men har man tillgång till färsk dill blir det snyggare med en ny dillkvist.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Susanne  
Svar till basa: Nej när jag gör detta tar jag inte ut den gula-äggdelen men det går säkert att göra så också om man vill.
   kommentar  Skrivet av  basa  
lite oklar om man skall ta bort den gula ägg delen och blanda med kräm f eller om man ska låta de vara kvar?
   kommentar  Skrivet av  CarolaLidkull  
Det var jättegott!!