| Förrätter | GI Recept | LCHF | Påsk - mat och godis |

Ägghalvor

Recept på ägghalvor med räkor till förrätt eller till buffé. Mycket enkelt att göra!
Ägghalvor
Ägghalvor med räkor och röd stenbitsrom.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 4 ägghalvor

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche.
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Skala de hårdkokta äggen och skär dem mitt itu på längden och lägg dem på ett fat.

  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, vitpeppar och salt.

  3. Bred på ägghalvorna. Lägg 2 räkor på varje ägghalva. Lägg på en klick röd stenbitsrom och en dillkvist.

    OBS! Räkorna måste vara torra annars kommer de glida av.

    Servera direkt eller inom en timme.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 ägghalvor
1.1.
instruktion steg 1.2 ägghalvor
1.2.
instruktion steg 2.1 ägghalvor
2.1.
instruktion steg 2.2 ägghalvor
2.2.
instruktion steg 3.1 ägghalvor
3.1.
instruktion steg 3.2 ägghalvor
3.2.

GI GI Tips:

Ägghalvorna har lågt GI.

LCHF LCHF Tips:

Ägghalvorna går alldeles utmärkt att äta för den som följer LCHF.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Röd stenbitsrom innehåller tyvärr många tillsatser. Uteslut den eller ersätt med någon annan garnering om du vill undvika tillsatser.

Se även upp med majonnäs. Gör gärna din egen majonnäs.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Ägghalvorna bör ätas direkt eftersom framförallt dillkvisten vissnar. Förvara överblivna ägghalvor i kylskåp med plastfolie över. De går att äta åtminstone i 2 dygn, även dillkvisten, men har man tillgång till färsk dill blir det snyggare med en ny dillkvist.