Räk- och pepparrotsfyllda ägg

Mycket gott och enkelt recept på ägghalvor fyllda med pepparrot och räkor. Passar bra som förrätt, gärna tillsammans med en sillbit eller på en buffé.
Räk- och pepparrotsfyllda ägg
Ägghalvor fyllda med pepparrot och räkor serverade med två bitar sill. Ett recept på enkel och god förrätt.
Tid: 20 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Ev: Servering:

  • ev. 8 st bitar av citronsill eller annan valfri sort
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Koka äggen så de blir hårdkokta, ca 8 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem.

    Skala räkorna.

    hårdkokta ägg
    Hårdkokta ägg.
    skalade ägg och räkor
    Skalade ägg och räkor.
  2. Halvera äggen med en vass kniv. Gröp ur gulan ur äggen med en sked och lägg i en skål. Ställ äggvitehalvorna på ett fat.

    äggulorna
    Äggulorna.
    ägghalvor
    Ägghalvorna.
  3. Tillsätt crème fraiche, pepparrot, gräslök, salt, vitpeppar till äggulorna. Blanda till en jämn röra.

    Smaka av och ta ev. mer pepparrot, salt, peppar.

    (Tänk på att gräslöken inte ska vara blöt. Extra vätska i röran gör den rinnig.)

    ingredienser till röra
    Ingredienser till röran.
    röran blandad
    Röran blandad.
  4. Lägg undan 1 räka per ägghalva till garnering, välj de finaste. Skär resten av räkorna i mindre bitar. Tillsätt dem till ägguleröran och blanda.

    (Det är viktigt att räkorna inte är blöta eftersom extra vätska i röran kommer göra den rinnig.)

    räkbitar tillsatta
    Räkbitar tillsatta.
    röran klar
    Röran klar.
  5. Fördela röran i äggvitehalvorna. Garnera med de sparade räkorna.

    röran fördelad i ägghalvorna
    Röran fördelad i ägghalvorna.
    ägghalvor garnerade med räkor
    Ägghalvor garnerade med räkor.
  6. Vid servering: Garnera gärna med strån av gräslök. Servera eventuellt tillsammans med sill.

    • ev. 8 st bitar av citronsill eller annan valfri sort
    ägghalvor vid servering
    Ägghalvor vid servering.
    ägghalvor serverade med sill
    Ägghalvor serverade med sill.

Planeringstips

Gör gärna kvällen före servering och förvara övertäckt i kylskåp.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Svar till christina Skrivet av Susanne
Jag tror smaken blir till det bättre om du gör blandningen kvällen innan!
Skrivet av christina
Har inte prövat denna förrätt men kommer ev ha den till ett bröllop. Min fråga är om smaken blir till det sämre om man gör blandningen kvällen innan?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest