Koka äggen så de blir hårdkokta, ca 8 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem.
Skala räkorna.
Halvera äggen med en vass kniv. Gröp ur gulan ur äggen med en sked och lägg i en skål. Ställ äggvitehalvorna på ett fat.
Tillsätt crème fraiche, pepparrot, gräslök, salt, vitpeppar till äggulorna. Blanda till en jämn röra.
Smaka av och ta ev. mer pepparrot, salt, peppar.
(Tänk på att gräslöken inte ska vara blöt. Extra vätska i röran gör den rinnig.)
Lägg undan 1 räka per ägghalva till garnering, välj de finaste. Skär resten av räkorna i mindre bitar. Tillsätt dem till ägguleröran och blanda.
(Det är viktigt att räkorna inte är blöta eftersom extra vätska i röran kommer göra den rinnig.)
Fördela röran i äggvitehalvorna. Garnera med de sparade räkorna.
Vid servering: Garnera gärna med strån av gräslök. Servera eventuellt tillsammans med sill.
Planeringstips
Hållbarhet och förvaring
Det är frivilligt att ange sin epostadress.
Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM!
Din epostadress används till att:
Det är frivilligt att sätta betyg.
Sätt endast betyg om du gjort receptet.
Förklara varför du satt det betyg du satt.
Visa alla kommentarer