| Kvällsmat | Lunch |

Bakad potatis med räkor och kesoröra

Gott och enkelt recept med bakad potatis och röra med keso och räkor. Om du har bråttom går det bra att baka potatisen i mikro.
bakad potatis med räkor och kesoröra
Bakad potatis med räkor och kesoröra! Gott och enkelt recept.
Timglas Tid: 20-90 minuter (beroende på om bakar potatisen i ugn eller mikro)
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Kesoröra:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri keso.
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Lägg potatisarna i en ugnssäker form.

    Gör hål i varje potatis med en provsticka, ca 10 st hål.

  2. I ugn: Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 50-90 minuter. Tiden beror på hur stora potatisarna är.

    I mikro: Kör på full effekt 8-10 minuter. (Tänk på att använda ett fat eller form som du inte är så rädd om. Det blir jättevarmt och glasyren kan spricka om du använder vanlig tallrik.)

    För att veta när de är klara så får man ta ut dem och känna med en provsticka. Potatisarna är klara när de är mjuka i mitten, alltså inte någon hård kärna.

  3. Skala räkorna. Skär dem gärna i mindre bitar.

  4. Hacka rödlöken och dillen. Spara gärna några dillkvistar til garnering.

  5. Mät upp keso och citron i en bunke. Tillsätt den hackade löken, dillen och räkorna.

    Rör till en jämn röra och smaka av med salt och peppar.

  6. Lägg bakpotatisarna på de tallrikar de ska serveras på.

    Skär ett kryss i potatisen som går ganska långt ner.

  7. Öppna potatisen och fyll den med röran. Garnera med stenbitsrom och en dillkvist.

    (Tips: Om du öppnar potatisen så mycket att den ramlar isär för mycket så kan du palla upp den med gurka på sidan, så ser det snyggt ut ändå när du serverar.)

Bilder steg för steg

hål sticks i bakpotatis
1. Hål sticks i bakpotatis.
bakpotatis i ugn
2.1. Bakpotatis i ugn.
känn med provsticka
2.2. Känn med provsticka.
skalade räkor
3. Skalade räkor.
hackad dill och rödlök
4. Hackad dill och rödlök.
ingredienser till kesoröran
5.1. Ingredienser till kesoröran.
kesoröran blandad
5.2. Kesoröran blandad.
skär ett kryss i bakpotatisen
6. Skär ett kryss i bakpotatisen.
bakad potatis serverad med räkor och kesoröra
7. Bakad potatis serverad med räkor och kesoröra.

glödlampa Tips:

Skillnaden mellan att baka potatisen i ugn och mikro är framförallt att skalet blir vackrare och tjockare i ugn än mikro, så om det är fest är ugnsbakning att rekommendera.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Experten penna Skrivet av aning mer intelektuell
till skillnad från din "variation" som är betydligt mer ohälsosam vilket målet troligen är med den här rätten. den innehåller mellan 70-90 gram rena proteiner mest pga av just keson.. och stenbits rom smakar inte endast salt. om du nu kunde matte så är det oerhört lätt att bara multiplicera (+ om du inte fattar)ingredienserna med antalet du behöver
penna Skrivet av Alex
Jag tycker att Cecilia och Ofelia är dumma! Men bra och gott recept för övrigt!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ofelia: Det är bara du multiplicerar receptet så blir det för fler personer.

Läs alla 10 kommentarer