Blomkål

blomkål
Blomkål är gott och nyttigt.

Blomkål kan ätas kokt eller rå. Blomkål är god i gratänger.

Blomkål kan kokas i lättsaltat vatten i ca 2 minuter, så blir den krispig och god. Kokas den längre blir den mjuk.

Blomkål är rik på fibrer och C-vitaminer.

Tillagning

Använd gärna termometer vid tillagningen för ett perfekt resultat.

Innertemperatur

Stoppa in en digital termometer med spetsens mitt i den största bitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för blomkål:

  • 87°C

Tillagningstips

Tillaga gärna blomkål i ugnen. Vid denna temperatur är den saftig och god.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av blomkål.

Energi: 29 kcal
Kolhydrater: 4 g
Protein: 2 g
Fett: 0 g
Fibrer: 2 g

Tips och info

Finns i affären:

Blomkål finns färsk i grönsaksdisken året runt. Fryst finns i frysdisken.

GI tips:

Blomkål har lågt GI och är perfekt LCHF-mat. Byt gärna ut potatis mot blomkål.

Pris:

ca 15-30kr/kg

Köptips:

Passa på när priset är lågt.

Ersätt med:

Broccoli.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Grönsaker |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest