Blomkål

Recept med Blomkål
Näringsvärden
Blomkål kan ätas kokt eller rå. Blomkål är god i gratänger.
Blomkål kan kokas i lättsaltat vatten i ca 2 minuter, så blir den krispig och god. Kokas den längre blir den mjuk.
Blomkål är rik på fibrer och C-vitaminer.
Tillagning
Använd gärna termometer vid tillagningen för ett perfekt resultat.
Innertemperatur
Stoppa in en digital termometer med spetsens mitt i den största bitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för blomkål:
- 87°C
Tillagningstips
Tillaga gärna blomkål i ugnen. Vid denna temperatur är den saftig och god.Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av blomkål.
Energi: | 29 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 4 g |
Protein: | 2 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 2 g |
Tips och info
Finns i affären:
GI tips:
Pris:
Köptips:
Ersätt med:
| Grönsaker |

Ajvarkyckling
Recept på Ajvarkyckling. Mycket gott och mycket enkelt, endast 10 minuters jobb. Sedan sköter ugnen resten.


Blomkålsgratäng
Recept på blomkålsgratäng. Innehåller nästan inga kolhydrater. Mycket god och enkel att göra. Med bilder steg för steg!


Blomkålsmos
Recept på Blomkålsmos. Supergott och enkelt! Bra LCHF-alternativ till potatis, pasta och ris.


Blomkålssoppa
Recept på mycket god blomkålssoppa med lågt GI / LCHF. Gott och enkelt utan tillsatser! Krämig, len och fin soppa med blomkål.


Kyckling med persiljesås
Mycket god kyckling med persiljesås. Kyckling kokas i en god buljong. Enkelt och gott. Bilder steg för steg.


Pepparrotslax
Mycket gott och enkelt recept med laxfilé, pepparrot och grädde. Bilder steg för steg.


Stekt abborre
Recept på stekt abborre, en riktig delikatess! Stek länge på svag värme. Bilder steg för steg.
