Laxfilé på saltbädd med kokos

Mycket gott laxrecept med med smak från kokos och curry. Dessutom väldigt enkelt recept som går snabbt att göra. Godast blir det med färsk laxfilé.
helstekt laxfilé med kokos
God laxfilé med kokostopping och currysås. Gott och enkelt recept.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Sås:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform om du vill slippa diska. Strö ut grovt salt.

    instruktion steg 1.1 laxfilé på saltbädd med kokos
    Ugnsform med bakplåtspapper.
    instruktion steg 1.2 laxfilé på saltbädd med kokos
    Strö ut grovt salt.
  2. Lägg på laxfilén med skinnsidan ned. Häll över pressad lime.

    instruktion steg 2.1 laxfilé på saltbädd med kokos
    Laxfilé, skinnsidan ner.
    instruktion steg 2.2 laxfilé på saltbädd med kokos
    Pressad lime.
  3. Strö över salt, citronpeppar och kokosflingor.

    instruktion steg 3.1 laxfilé på saltbädd med kokos
    Krydda.
    instruktion steg 3.2 laxfilé på saltbädd med kokos
    Strö över kokosflingor.
  4. Tillaga laxen mitt i ugnen i 175°C i ca 20-25 min tills laxen är genomstekt.

    Under tiden gör du currysåsen.

    instruktion steg 4 laxfilé på saltbädd med kokos
    Laxen i ugnen.
  5. Currysås:

  6. Mät upp curry, kokosmjölk, grädde och fiskfond eller buljongtärning i en kastrull.

    Om man vill kan även finhacka röd lök och ha i såsen.

    Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra några minuter.

    instruktion steg 5.1 laxfilé på saltbädd med kokos
    Såsingredienser.
    instruktion steg 5.2 laxfilé på saltbädd med kokos
    Currysåsen småkokar.
  7. Servera den färdiga laxen med currysåsen.

    instruktion steg 6.1 laxfilé på saltbädd med kokos
    Färdig lax.
    instruktion steg 6.2 laxfilé på saltbädd med kokos
    Färdig currysås.

servera Serveringstips:

Servera med kokt bulgur eller ris.

glödlampa Tips & tricks:

Vill man ha en tjockare sås kan man reda den med vetemjöl eller idealmjöl.

LCHF LCHF Tips:

Servera med grönsaker t.ex. kokt broccoli eller blomkål.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven mat håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | LCHF | Nyår |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Tove
Hej! Jag använde mig av laxkotletter och det blev fantastiskt. Tack för den här fina recepten! Jag lagar inte ofta mat och det är så kul att lyckas och det är tack vore dina recepter!
✏️ Skrivet av Jennie
En variant vi gör i min familj är att lägga filesidan neråt i saltet, då det ger mer smak till fisken! Här kan man också med fördel ta bort skinnet och krydda och strö över kokos! Busgott.... ;)
✏️ Skrivet av Jenny
Såsen behöver redas för att bli lite tjock annars vart den för tunn. Extra curry så blir det kanon. Mår bra att stå och dra över natten för att få riktig bra smak
✏️ Skrivet av Madeleine
Testade att servera färsk pasta till. Blev jättegott! Var noga med att ta vanlig kokosmjölk och inte lätt- då blir det inte lika gott.
✏️ Skrivet av Madeleine
Jättegott fast såsen blev inget bra. Ta extra curry annars blir det ingen smak. Även gott dagen efter!