
Grädde

Recept med Grädde
Näringsvärden
Vikt-Volym
Det finns många olika sorters grädde och du kan välja den sort du föredrar.
Grädde i mat och bakverk förhöjer smaken.
Själv väljer jag alltid äkta vispgrädde utan tillsatser eftersom det är den äkta varan och den smakar också bäst.
Tycker man att det blir för mycket fett med vispgrädde så går det bra (om grädden ej ska vispas) att ersätta en del av vispgrädden med mjölk eller vatten så får man matlagningsgrädde
. Detta blir dessutom mycket billigare än att köpa dessa gräddsorter med låg fetthalt.
Matlagningsgrädde
När man inte behöver kunna vispa grädden så kan man använda matlagningsgrädde istället och dessa finns från 5% - 15% fett.
Observera dock att även matlagningsgrädde innehåller en massa olika tillsatser. Undvik detta genom att köpa vispgrädde och blanda den med vatten eller mjölk.
Köp inte grädde med lång hållbarhet
Om du vill ha den godaste grädden utan tillsatser så undvik då de sorter som har längre hållbarhet.
Dessa sorter upphettas till en högre temperatur och får därför en bismak av kokt grädde.
Dessutom innehåller de oftast tillsatsen karragenan.
Normal hållbarhet som äkta vispgrädde har är ungefär en vecka precis som den vanliga mjölken.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
kan innehålla tillsatser
Laktosfritt:
Kan innehålla laktos
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av grädde.
Energi: | 374 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 3 g |
Protein: | 2 g |
Fett: | 40 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Vad väger grädde?
Måttomvandla grädde mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Biff med mustig svampsås
Recept på stekt ryggbiff med svampsås. Mycket gott och enkelt. Bilder steg för steg.


Biff stroganoff
Recept på Biff Stroganoff. En mycket god klassiker. Enkelt att göra med bilder steg för steg.


Biffgryta
Recept på biffgryta! Enkel och mycket god gryta med grytbitar av nöt eller nötstek. Köttet blir mört och gott!


Chokladpaj med tryffel
Recept på en utsökt god chokladpaj med tryffelfyllning. Enkel att göra. En fantastiskt god chokladdessert.


Dillkött
Klassiskt recept på dillkött som du kokar i en stor gryta med krondill eller vanlig dill och sedan gör en god dillsås på spadet. Enkelt och billigt storkok!


Festlig gryta
Mycket god festlig gryta med fläskkött, svamp och bacon. Enkel att göra. Passar både till vardag och fest. Servera gärna med kokt ris.


Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn
Mycket god fiskrätt med vit fiskfilé t.ex. hoki, sej eller torsk med en god sås. Tillagas i ugnen. Enkelt recept.


Fläskfilé i chutneysås
God festmat med fläskfilé i sås med purjolök och mango chutney. Enkelt recept med bilder steg för steg.


Hallontoscamuffins
Mycket goda saftiga muffins med syrliga hallon och knäckig tosca. Recept på hallontoscamuffins.


Höstgryta
Enkelt recept på en mycket god höstgryta med fläskkött, paprika, äpple och vitkål. Såsen blir jättegod. Servera med t.ex. kokt ris.


Kassler- och rislåda
Recept med kassler som tillagas i ugn. Med ris, purjolök, grädde, chilisås och majonnäs. Denna goda rätt går att förbereda.


Knäckäppelpaj
Knäckäppelpaj är en himmelskt god äppelpaj med knäcktäcke! Superenkel och supergod pajdeg med en ljuvlig fyllning.


Kotletter med champinjoner och timjan
Recept på kotletter som steks och sås med champinjoner och timjan. Hacka lök. Servera med kokt pressad potatis.


Kyckling i apelsinsås
Ett recept på en god, nyttig och enkel rätt med kyckling och apelsin.


Kyckling med persiljesås
Mycket god kyckling med persiljesås. Kyckling kokas i en god buljong. Enkelt och gott. Bilder steg för steg.


Köttbullar
Hemgjorda köttbullar är de godaste! Så här gör du dem enkelt! Även recept på god sås. Jättegoda och perfekt både på julbordet och till vardags.


Mandeltårta med smörkräm
Recept på Mandeltårta med smörkräm - Oscar II tårta. Bilder steg för steg! Går bra att förbereda och frysa in.


Omelett
Tillaga omelett med olika fyllningar. Enkelt recept, snabbt och gott, lätt att variera. Mättande med mycket protein och få kolhydrater.


Ostkaka
Recept på egen hemmagjord ostkaka, ljuvligt god. Följ bara de beskrivande bilderna så är det enkelt att lyckas med sin ostkaka.


Pannacotta med vit choklad
Ett lyxigt recept på pannacotta med vit choklad. Riktigt krämig, len och fin och lagom söt smak. En väldigt fin dessert.


Paprikakyckling
Mycket god stekt kycklingfilé i sås med paprika, lök, bacon, grädde m.m. Festligt, men ändå enkelt recept att göra. Servera gärna med ris.


Pasta carbonara
Recept på krämig och god pasta carbonara som görs enkelt med hela ägg och grädde. Därmed blir det inga överblivna äggvitor.


Pasta med skinksås
Snabbt och gott recept på pasta med skinksås. Bilder steg för steg! Koka pasta och gör under tiden skinksåsen.


Pastasås med lövbiff
Gott och enkelt recept på pastasås med lövbiff, röd lök, champinjoner och grädde. Bilder steg för steg.


Porterstek
Recept på porterstek med en himmelskt god sås med fyllig smak som görs på kokspadet som man kokar steken i. Perfekt bjudmat.


Rulltårta
Lyckas med din rulltårta. Baka snabbt och enkelt med detta recept med tydlig beskrivning.


Skinkstek
Gör en god skinkstek i ugnen med passande sås till som man gör enkelt av stekspadet. Köttet blir mycket mört och saftigt. Enkel maträtt att laga till många.


Thailändsk currykyckling
Gott och enkelt recept med kyckling och champinjoner med smak av röd curry! Bilder steg för steg!


Ugnsomelett med svampstuvning
Min mormors goda ugnsomelett med svampstuvning. Ljuvligt god och enkel att göra. Måste provas!


Vilda kotletter
Recept på kotletter med en god sås med enbär, grädde och fond. Servera med vinbärsgelé.



Kyparen påstod att de bara brynt grädden på samma sätt som man bryner smör. Har du provat bryna grädde? Ska jag va riktigt ärlig tror jag att kyparen bara drog till med nåt. Det smakade som om de blandat brynts mör i en gräddsås.

⭐ webmaster


⭐ webmaster
Ja det är verkligen inget jag skulle köpa när det finns äkta vispgrädde utan varken tillsatser eller ESL - värmebehandling.
Jag har många gånger undrat vad den otrevliga bismaken vissa gräddsorter har beror på och jag fick svaret från en representant från Arla att det just är denna värmebandling. När de höjer värmen så högt blir grädden kokt och det är den bismaken man känner. Inte gott.
Så äkta vanlig vispgrädde är både fri från tillsatser och mycket godare!