
Rekommenderas!
Utrustning:
Skär köttet i mindre bitar.
Sätt igång att koka ev. tillbehör som t.ex. ris.
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Börja steka när smöret slutat bubbla.
Lägg i köttet i stekpannan. Fortsätt steka på ganska hög värme för att vi ska få en fin stekyta. Salta och peppra.
Stek några minuter tills köttet fått fin färg på undersidan. Vänd på köttet och stek ett par minuter på andra sidan. Köttet behöver inte bli genomstekt utan bara få fin färg på ytan.
Under tiden du steker kan du strimla paprikan.
Lägg över köttet i en gryta. Lägg på paprikastrimlorna. Häll på paprikapulver, chilipeppar och grädde.
Rör om och låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter.
Under tiden strimlar du vitkål, skalar äpplen och skär dem i mindre bitar.
Lägg i strimlad vitkål och äppelbitar i grytan. Rör om och låt koka ytterligare ca 10 minuter på svag värme.
Under tiden det kokar kan du skölja persiljan och hacka eller klippa den i småbitar om du inte köpt färdighackad.
Smaka av grytan under tiden och tillsätt mera salt och ev. mer peppar.
När grytan kokat klart, rör ner persiljan. Servera med t.ex. kokt ris.
GI Tips:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring: