Rekommenderas!
Höstgryta med fläskkött, paprika, vitkål och äpple

Ingredienser:
- ca 500 g benfritt fläskkött t.ex. benfri karré, fläskbog, skinkstek
- 2 msk smör
- ca 0,25 tsk salt
- ca 1 krm svartpeppar
- 1-2 st paprikor
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk chilipeppar
- 2 dl grädde
- 3 dl finstrimlad vitkål
- 1-2 st syrliga äpplen
- ca 0,5 tsk salt
- persilja
Ev: Tillbehör:
- ev. 3-4 portioner kokt ris
Utrustning:
-
Skär köttet i mindre bitar.
Sätt igång att koka ev. tillbehör som t.ex. ris.
- ca 500 g benfritt fläskkött t.ex. benfri karré, fläskbog, skinkstek
- ev. 3-4 portioner kokt ris
Strimla köttet. -
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Börja steka när smöret slutat bubbla.
- 2 msk smör
Hetta upp stekpannan med smör. -
Lägg i köttet i stekpannan. Fortsätt steka på ganska hög värme för att vi ska få en fin stekyta. Salta och peppra.
Stek några minuter tills köttet fått fin färg på undersidan. Vänd på köttet och stek ett par minuter på andra sidan. Köttet behöver inte bli genomstekt utan bara få fin färg på ytan.
Under tiden du steker kan du strimla paprikan.
- 1-2 st paprikor
- ca 0,25 tsk salt
- ca 1 krm svartpeppar
Stek på hög värme. Vänd och stek på andra sidan. Strimla paprika. -
Lägg över köttet i en gryta. Lägg på paprikastrimlorna. Häll på paprikapulver, chilipeppar och grädde.
Rör om och låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter.
- 2 dl grädde
- 0,5 tsk chilipeppar
- 1 tsk paprikapulver
Lägg köttet i en gryta. Tillsätt paprika, kryddor och grädde. Rör om och låt småkoka. -
Under tiden strimlar du vitkål, skalar äpplen och skär dem i mindre bitar.
Strimla vitkål. Skär äpple i bitar. -
Lägg i strimlad vitkål och äppelbitar i grytan. Rör om och låt koka ytterligare ca 10 minuter på svag värme.
Grytan har kokat 10 min. Lägg i vitkål och äpple. Rör om och småkoka. -
Under tiden det kokar kan du skölja persiljan och hacka eller klippa den i småbitar om du inte köpt färdighackad.
Smaka av grytan under tiden och tillsätt mera salt och ev. mer peppar.
När grytan kokat klart, rör ner persiljan. Servera med t.ex. kokt ris.
Sköljd bladpersilja. Rör i persiljan.
Matlåda
GI Tips
LCHF Tips
Tips för att undvika tillsatser
Hållbarhet och förvaring
Rekommenderas!
Det svåraste för mig var att gissa hur mycket vitkål behövs och hur stora bitarna ska vara. Tog vispgrädde istället för matlagnings grädde och vanliga äpple med flera droppar citronjuice.
Tack för ett gott recept!

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder, tydligare beskrivning och några små förändringar av mängden på ingredienserna.
Det här blir verkligen jättegott så ni måste prova helt enkelt! :)
Passa på nu när det är säsong för vitkål, paprika och äpple - både billigt och gott!