Kalops är en mycket god köttgryta med högrev (nötkött) som är enkel att lyckas med. Eftersom köttet får koka så länge blir det mört och får god smak. Klassisk svensk husmanskost.
Servera gärna kalops med kokt ris eller kokt potatis. Mer grönsaker till som t.ex. kokt broccoli passar också bra.
GI Tips
Servera endast med grönsaker eller en mindre portion fullkornsris eller potatis.
LCHF Tips
Servera endast med grönsaker.
Tips för att undvika tillsatser
Se upp med buljongtärningarna som kan innehålla alla möjliga tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Kalops håller sig i kylskåp minst 5 dygn.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Magnus
Tänkte ersätta en del av vätskan med en ljus lager. Är det någon som testat?
️ Skrivet av Elias Jonsson
Tack Susanne för den bästa webbplatsen i landet att hitta recept som visar vägen till god mat!
Måste dock påpeka att livsmedelsverket rekommenderar att man inte äter just fullkornsris eftersom det innehåller mer av det cancerframkallande ämnet arsenik. Mitt förslag är att du ändrar till vanligt ris, alltså ej fullkornsris.
️ Skrivet av Anna TS
Jag har gjort den här fantastiska kalopsen i flera år nu, och i söndags fick min pappa smaka den. Hans betyg var: Det här receptet måste du spara, bättre kryddad kalops har jag aldrig ätit!
Det är vitpepparn som gör det! Tack för att du delar med dig! (Gör just nu dina äppelmuffins, och de doftar ljuvligt)
webmaster
Svar till
Sandra
️ Skrivet av Susanne
Det går bra även med köttbuljong.
️ Skrivet av Sandra
Måste man ha grönsaksbuljong? Har bara köttbuljong
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl