Högrev

Recept med Högrev
Näringsvärden
Högrev är nötkött som passar bäst att göra långkok av eftersom köttet annars blir segt om man bara steker det.
Högrev passar perfekt till klassiska grytrecept som dillkött, pepparrotskött, kalops m.m. där köttet kokar på svag värme ca 1,5 - 2 timmar. Då blir köttet mört och fint och får mycket god smak.
Högrev säljs oftast i stora köttstycken på ca 750-1500 g eller som grytbitar.
Högrev går även att grilla om man gör det på svag värme under lock under lång tid.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för högrev:
- Blodig: 58°C
- Medium: 60-65°C
- Genomstekt: 70°C
Tillagningstips
Tillaga högrev på väldigt låg temperatur i ugnen, ca 75°C, i mitten av ugnen.
Det kräver många timmar i ugnen, räkna med minst 8 timmar för en liten bit på 700g, en större bit kan behöva stå i ugnen ett dygn.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av högrev.
Energi: | 191 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 19 g |
Fett: | 13 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
| Nötkött |

Dillkött
Klassiskt recept på dillkött som du kokar i en stor gryta med krondill eller vanlig dill och sedan gör en god dillsås på spadet. Enkelt och billigt storkok!


Kalops
Recept på kalops - en mycket god köttgryta med högrev (nötkött)! Köttet blir mört och saftigt. Klassisk svensk husmanskost.


Köttgryta med tomatsmak
Mycket god mustig köttgryta med tomat, lagerblad, vitlök, buljong, lök. Låt koka ca 45 minuter eller längre så blir köttet mört och fint. Enkelt recept.
