| Fläskkött | Huvudrätter |

Ostgratinerade fläskfilémedaljonger

Gott recept på ostgratinerad baconinlindad fläskfilé. Det går lika bra att använda fläskytterfilé.
ostgratinerade fläskfilémedaljonger
Goda fläskfiléskivor lindade i bacon.
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Tillbehör vid servering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Foppiano Vineyards (nr 6277)

Gör så här:

  1. Börja med klyftpotatisen och gör den enligt sitt recept eftersom den tar längst tid. Jag brukar ofta ta med lite morötter bland potatisen.

    Gör resten av receptet fram till gratineringen under tiden klyftpotatisen är i ugnen så att det är klart när klyftpotatisen är klar.

  2. Skär fläskfilén i ca 3 cm tjocka bitar.

  3. Linda 1-2 baconskivor runt.

  4. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.

  5. Stek på medelhög värme några minuter på varje sida så att fläskfilén får färg. Salta och peppra på varje sida.

    Sänk värmen och stek ett par minuter till så köttet blir nästintill genomstekt.

  6. Lägg köttskivorna ovanpå klyftpotatisen.

    (Om man t.ex. vill servera med ris istället så lägger man bara köttskivorna i en vanlig ugnsform och ställer in den i ugnen men har man redan en ugnsform med t.ex. klyftpotatis så behöver man inte använda en ugnsform till.)

  7. Skär skivor av osten och lägg 1-2 skivor ost ovanpå varje köttbit.

  8. Gratinera i ugnen som ska vara 225°C varm i mitten eller lite högre upp i ca 5 minuter tills osten smält och kanske fått lite färg.

  9. Servera fläskfilémedaljongerna med klyftpotatisen och ev. kokta sockerärtor (kokas ca 1 minut i lättsaltat vatten).

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 ostgratinerade fläskfilémedaljonger
1. Färdig klyftpotatis och ugnsstekta morötter.
instruktion steg 2 ostgratinerade fläskfilémedaljonger
2. Fläskytterfilé i 3 cm tjocka skivor.
instruktion steg 3 ostgratinerade fläskfilémedaljonger
3. Baconinlindad fläskytterfilé.
instruktion steg 4 ostgratinerade fläskfilémedaljonger
4. Stekpanna med smör.
instruktion steg 5.1 ostgratinerade fläskfilémedaljonger
5.1. Stek på ena sidan.
instruktion steg 5.2 ostgratinerade fläskfilémedaljonger
5.2. Stek på andra sidan.
instruktion steg 6 ostgratinerade fläskfilémedaljonger
6. Köttskivorna ovanpå klyftpotatisen.
instruktion steg 7 ostgratinerade fläskfilémedaljonger
7. Med ostskivor.
instruktion steg 8 ostgratinerade fläskfilémedaljonger
8. Gratinera i ugnen.
instruktion steg 9 ostgratinerade fläskfilémedaljonger
9. Servera!

glödlampa Tips:

Om du vill ha sås så är svampsås eller bearnaisesås gott till.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven mat i kylskåp där det håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

penna Skrivet av TJ
Den som kostar mindre är billigare och den som kostar mer - är dyrare.
penna Skrivet av Micke
Hej, vad i består egentligen skillnaden i att ersätta den dyrare fläskfilén med den billigare fläskytterfilén?
penna Skrivet av Alexandra
Din sida har räddat mig och därmed också min sambo :)
Jag har aldrig kunnat laga mat särskilt bra tills jag hittade hit. Jag gillar speciellt bilderna steg för steg, de gör livet så mycket enklare!

Läs alla 12 kommentarer