| Grönsaker |

Sockerärtor

sockerärtor
Sugar snaps är en sorts sockerärtor och ses till vänster i bilden. Vanliga sockerärtor är mera platta och ses till höger i bilden. Sugar snaps är runda och bulligare för de innehåller större ärtor.

pil Recept med Sockerärtor

Sockerärtor är en primör som går att äta direkt utan tillagning. Av sockerärtor äter man hela baljorna. För den söta smakens skull ska ärtorna vara ytterst små och inte hunnit växa så mycket.

Man kan även sjuda sockerärtor ett par minuter i lättsaltat vatten och äta dem varma gärna med lite smör.

Sockerärtor passar till både kött och fisk och i sallader.

Säsong för sockerärtor är juli månad och de skall förvaras vid nollgradig temperatur direkt efter skörd. För att de inte skall vissna bör luftfuktigheten vara 90-95%.

Sugar snaps är en sorts sockerärtor.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Sockerärtor finns i grönsaksdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Har sockerärtorna behandlats rätt direkt från skörd håller de sig en till två veckor från skörd. Förvaras hemma i kylskåp.

Byt ut Ersätt med:

Haricots verts, gröna bönor.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


Biff à la Lindström med tillbehör

Biff à la Lindström

Klassikt recept på Biff à la Lindström som är köttfärsbiffar med rödbetor och smörgåsgurka. Mycket goda. Servera med potatismos och tillbehör.

klocka Tid: 30 minuter
currypanerad rödspätta

Currypanerad rödspätta

Recept på currypanerad rödspätta. Gott och enkelt! Bilder steg för steg! Servera med kokt potatis och kall sås.

klocka Tid: 30 minuter
Pasta med skinksås

Pasta med skinksås

Snabbt och gott recept på pasta med skinksås. Bilder steg för steg! Koka pasta och gör under tiden skinksåsen.

klocka Tid: 15 min