Sockerärtor

Sockerärtor är en primör som går att äta direkt utan tillagning. Av sockerärtor äter man hela baljorna. För den söta smakens skull ska ärtorna vara ytterst små och inte hunnit växa så mycket.
Man kan även sjuda sockerärtor ett par minuter i lättsaltat vatten och äta dem varma gärna med lite smör.
Sockerärtor passar till både kött och fisk och i sallader.
Säsong för sockerärtor är juli månad och de skall förvaras vid nollgradig temperatur direkt efter skörd. För att de inte skall vissna bör luftfuktigheten vara 90-95%.
Sugar snaps är en sorts sockerärtor.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av sockerärtor.
Energi: | 51 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 6 g |
Protein: | 3 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 6 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Måttomvandla sockerärtor mellan vikt och volym
Konvertera sockerärtor från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Grönsaker |

Biff à la Lindström
Klassikt recept på Biff à la Lindström som är köttfärsbiffar med rödbetor och smörgåsgurka. Mycket goda. Servera med potatismos och tillbehör.


Currypanerad rödspätta
Recept på currypanerad rödspätta. Gott och enkelt! Bilder steg för steg! Servera med kokt potatis och kall sås.


Ostgratinerade fläskfilémedaljonger
Enkelt och mycket gott recept på en festmåltid med fläskfilé, bacon och ost.


Pasta med skinksås
Snabbt och gott recept på pasta med skinksås. Bilder steg för steg! Koka pasta och gör under tiden skinksåsen.
