| Grönsaker |

Gröna bönor / Brytbönor / Haricot Verts

gröna bönor / brytbönor / haricot verts
Gröna bönor / Brytbönor / Haricot Verts

pil Recept med Gröna bönor / Brytbönor / Haricot Verts

Gröna bönor är ett samlingsnamn för långsmala gröna bönor som äts hela.

Haricot verts är franska och avser egentligen de tidigt skördade ljusgröna bönorna som är lite krispigare och mindre och anses vara de finaste gröna bönorna.

Brytbönor är en lite grövre sort. Oftast blandas dock begreppen ihop och i recepten så kan man byta det ena mot det andra.

Gröna bönor kan ätas som tillbehör till många rätter. De passar bra att woka eller tillagas i ugn eller kokas.

Gröna bönor tillagas snabbt så det tar bara 1-2 minuter i kokande lättsaltat vatten innan de är klara. Tillagar man bönorna för länge förlorar de sin krispighet. Bönorna går också att äta råa som de är eller gärna med en vinägrett.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

green beans, haricot verts, string beans, snap beans

Hitta Finns i affären:

Färska i grönsaksdisken på hösten och frysta i frysdisken året runt.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Färska håller sig 1-2 veckor i kylskåp.

Byt ut Ersätt med:

Sockerärtor, haricots verts.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


Biff à la Lindström med tillbehör

Biff à la Lindström

Klassikt recept på Biff à la Lindström som är köttfärsbiffar med rödbetor och smörgåsgurka. Mycket goda. Servera med potatismos och tillbehör.

klocka Tid: 30 minuter
morotsbiffar

Morotsbiffar

Recept på Morotsbiffar - Köttfärsbiffar med morot. Mycket goda och saftiga biffar som är enkla att göra.

klocka Tid: 25 minuter